Αυτή η ομαδική δραστηριότητα χαλαρώνει τα παιδιά με αυτισμό (vid)

Mία απλή και ομαδική δραστηριότητα χαλαρώνει τα παιδιά αλλά και τους ενήλικους με αυτισμό!

Αυτή η ομαδική δραστηριότητα χαλαρώνει τα παιδιά με αυτισμό (vid)

Ο Αυτισμός είναι μια σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.

Το φάσμα του αυτισμού είναι μεγάλο και κάθε παιδί που ανήκει σε αυτό είναι ξεχωριστό. Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Ο αυτισμός εντάσσεται στην κατηγορία των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται από σοβαρά ελλείμματα σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης, για αυτό το λόγο ονομάζονται «διάχυτες». Πρόκειται για μια αναπτυξιακή διαταραχή του ατόμου, μια διαταραχή της ψυχολογικής του ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής εμποδίζεται ή δυσκολεύεται η ανάπτυξη ορισμένων ψυχολογικών δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ψυχο-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ανθρώπου.

Όπως όλα τα παιδιά έτσι και τα παιδιά με αυτισμό θα πρέπει να ακολουθούν ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης είτε ατομικό είτε ομαδικό, ειδικά διαμορφωμένο πάνω στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Μία ομαδική δραστηριότητα για τα παιδιά με αυτισμό που τα κάνει να χαλαρώνουν είναι η ακόλουθη!

Βλεπουμε, ένα παιδί να σπρώχνει και να τραβά μία μπάλα που είναι μαλακή και προσαρτημένη στο τραπέζι με ένα ελαστικό κορδόνι και στη συνέχεια να τοποθετεί λάστιχα γύρω γύρω από την μπάλα και να το επαναλαμβάνει πολλές φορές . Το παιδί χρειάζεται συχνές υποδείξεις για να επιμείνει στην εν λόγω δραστηριότητα.

Δειτε το σχετικό βίντεο, που κάνει τα παιδιά και τους ενήλικους με αυτισμό να ηρεμούν!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved