Κάντε… παιχνίδι με μουσική!

Το μωρό σας μπορεί να μην μπορεί να αναγνωρίσει τις διαφορές που έχουν τα είδη μουσικής, ούτε να ξεχωρίσει τον Beethoven από τη Madonna, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει το δικό του γούστο στα μουσικά ακούσματα! Αφήστε τα λοιπόν να επιλέξουν τι θέλουν να ακούσουν, αλλά και με ποιον τρόπο θέλουν να εκμεταλλευτούν τη μουσική για το παιχνίδι τους.

Κάντε… παιχνίδι με μουσική!

1. Αφήστε τα να δημιουργήσουν! Ξέρουμε ότι είναι εκνευριστικό όταν καμιά φορά ακούτε να παίζει τα πλήκτρα από το παιδικό πιάνο που του πήρατε. Μπορεί η μουσική του να μην είναι κάτι όμορφο στο άκουσμα είναι όμως η δική του συμφωνία.

2. Επισκεφθείτε χώρους με μουσική. Τα θεατρικά έργα που έχουν μουσική είναι ιδανικά για τα μικρά παιδιά. Αν το έργο είναι και παιδικό θα τους αρέσει ακόμη περισσότερο.

3.Κάντε τη μουσική μέρος της καθημερινότητάς σας. Είναι καλό να ακούτε συχνά μουσική στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, όταν μαγειρεύετε και τραγουδήστε του πριν κοιμηθεί. Εάν τα δείτε να χορεύουν ενώ βρίσκονται δίπλα σας τότε σίγουρα του έχετε δώσει απίστευτο ερέθισμα.

4. Αγοράστε του τα δικά του μουσικά όργανα. Από μαράκες μέχρι και μικρά τύμπανα, είναι καλό να του αγοράσετε τα κατάλληλα για να παίζει και να δημιουργεί. Αν δεν έχει τότε μπορείτε να του μάθετε να χτυπάει άλλα αντικείμενα μέσα από τα παιχνίδια του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved