Το παιδί σου μεγάλωσε και αλλάζει δόντια: 4 ιδέες για να το κάνεις να νιώσει ξεχωριστό

Και να μην στεναχωρηθεί που έχασε ένα δόντι

Το παιδί σου μεγάλωσε και αλλάζει δόντια: 4 ιδέες για να το κάνεις να νιώσει ξεχωριστό

Σίγουρα θα έχεις ακουστά για τη Νεράιδα του Δοντιού και τι ακριβώς κάνει έτσι δεν είναι; Μπορεί εσύ να μην το πιστεύεις, όμως εκείνη υπάρχει και χαίρεται πολύ όταν κάποιο παιδάκι χάνει ένα δόντι για να βγει ένα καινούργιο, και γι’ αυτό το ανταμείβει ανάλογα κάθε φορά. Εντάξει λοιπόν ώρα για την αλήθεια. Δεν υπάρχει και εμείς οι μεγάλοι το ξέρουμε, όμως τα μικρά μας δεν χρειάζεται να το μάθουν αυτό, έτσι δεν είναι;

Έχετε φτάσει σε αυτήν την ηλικία που το μικρό σας αλλάζει δόντια; Τότε μάλλον δεν είναι και πολύ μικρό πια και αν φοβάται και κλαίει με αυτήν την διαδικασία, ήρθε η ώρα να του μιλήσετε για τη Νεράιδα του Δοντιού. Εκείνη την όμορφη και μικρή δεσποινίδα που παίρνει το δόντι που έχετε αφήσει κάτω από το μαξιλάρι και αφήνει ένα δωράκι.

Έχουμε λοιπόν για σένα 4 τρόπους για να κάνετε το μικρό σας να νιώσει ξεχωριστό και να περάσετε και όμορφα με την επίσκεψη της Νεράιδας. Κανονικά εκείνη έρχεται ήσυχα και αθόρυβα όταν όλοι κοιμούνται και κάνει τη δουλειά της, όμως μπορείτε και γι’ αυτήν να ετοιμάσετε κάποιες εκπλήξεις.

#1. Μαξιλαράκι για την αποθήκευση των δοντιών

il 570xN.1349996781 eggt

Βεβαιώσου ότι δεν θα χάσετε αυτό το πολύτιμο μικρό δοντάκι προτού σας επισκεφθεί η νεράιδα των δοντιών! Αποθήκευσε τα δοντάκια του παιδιού σου σε ένα αξιολάτρευτο μαξιλάρι όπως αυτό που απεικονίζεται παραπάνω, φτιάχνοντας και μια όμορφη τσέπη για να βάλετε τα λεφτά που με τόσο κόπο κέρδισες από την συναλλαγή μαζί της! Είναι αρκετά μικρό για να το κρεμάσεις σε ένα γάντζο ή στο πόμολο της πόρτας.

#2. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα/σχεδιάγραμμα με τα χαμένα δόντια

Free Tooth Fairy Printables

Υπάρχει πάντα ένας τρόπος για να μετατρέψεις μία διαδικασία σε μάθημα. Ακόμη και αν αυτό περιλαμβάνει το άλλαγμα δοντιών. Φτιάξε ένα πρόγραμμα ή σχεδιάγραμμα αν θες με όλα τα δοντάκια του παιδιού σου και κάθε φορά που φεύγει κάποιο, σημείωσε το και βαθμολόγησε το, ανάλογα με το πόσο εύκολα βγήκε, εάν πόνεσε, εάν η νεράιδα έκανε ένα καλό και αξιόλογο δώρο.

#3. Δώρισε ένα βιβλίο
Γιόρτασε για τα καινούργια δόντια που βγαίνουν, κάνοντας δώρο στο παιδί σου ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες ιστορίες που μπορείς να διαβάσεις γύρω από αυτήν τη γλυκιά διαδικασία, οπότε μπορείς είτε να του το κάνεις δώρο εσύ, είτε να πεις ότι του το έφερε η νεράιδα.

#4. Γράψτε ένα γράμμα στη νεράιδα του δοντιού
Το πιο συνηθισμένο, αλλά και πιο γλυκό ταυτόχρονα το αφήσαμε για το τέλος. Μπορείτε –με το παιδί- να γράψετε ένα γράμμα στη νεράιδα του δοντιού ή ακόμη καλύτερα να φτιάξετε εσείς ένα μικροσκοπικό γράμμα και να πείτε πως το έστειλε εκείνη στο μικρό σας. Και μη φοβηθείς πως θα αναγνωρίσει τον γραφικό σου χαρακτήρα, δεν θα δώσει την παραμικρή σημασία μόλις συνειδητοποιήσει, από ποιον ήρθε αυτό το μικροσκοπικό γράμμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved