Το παιδί μου άρχισε να βρέχει ξανά το κρεβάτι του. Τι να κάνω;

Όλα τα μικρά παιδιά που διανύουν τη φάση της αγωγής της τουαλέτας κατά καιρούς βρέχονται πάνω τους τη νύχτα ενώ κοιμούνται.

Το παιδί μου άρχισε να βρέχει ξανά το κρεβάτι του. Τι να κάνω;

Ακόμα όμως κι αν το παιδί σας κατορθώνει να περνάει όλες του τις νύχτες στεγνές για πολλές συνεχιζόμενες μέρες ή εβδομάδες , ίσως αρχίσει και πάλι να βρέχεται, αντιδρώντας ενδεχομένως με τον τρόπο αυτό σε μια ένταση που νιώθει ή σε κάποιες αλλαγές που βιώνει.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο μην δημιουργήσετε θέμα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, θα πρέπει απλώς να του φορέσετε και πάλι για κάποιο διάστημα τα αδιάβροχα βρακάκια που χρησιμοποιούσατε στη φάση της εκπαίδευσης και καθώς η έντασή του θα υποχωρεί , θα σταματήσουν μάλλον και οι νυχτερινές ενουρήσεις. Αν όμως αυτές επιμένουν, ενημερώστε τον παιδίατρό σας.

Τα περισσότερα παιδιά με συνεχιζόμενες νυχτερινές ενουρήσεις στην πραγματικότητα ποτέ δεν κατάφεραν να μείνουν στεγνά για πολλές συνεχιζόμενες νύχτες. Μερικά πιθανόν να έχουν ασυνήθιστα μικρή ουροδόχο κύστη , ακόμα και στην ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών, γι΄αυτό δεν μπορούν να περάσουν ολόκληρη τη νύχτα χωρίς να ουρήσουν. Αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν τον έλεγχο της κύστης τους.

Αν το παιδί σας σε αυτή την ηλικία εξακολουθεί να έχει νυκτερινές ενουρήσεις , το πρόβλημά του πιθανόν να ξεπεραστεί σταδιακά καθώς θα μεγαλώνει. Αν πάλι ένα παιδί οιτ έχει σταματήσει να βρέχεται τη νύχτα για διάστημα έξι μηνών ή και περισσότερο, αρχίσει ξαφνικά να έχει νυχτερινές ενουρήσεις , ίσως υπάρχει κάποια λανθάνουσα σωματική ή ψυχολογική αιτία που τις προκαλεί.

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες της νυχτερινής ενούρησης στα παιδιά;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved