Αυτόματη αποβολή: Συμπτώματα και πρόληψη

Δυστυχώς, όλες οι εγκυμοσύνες δεν φτάνουν στο τέλος τους. Μπορεί να μια εγκυμοσύνη που φαίνεται φυσιολογική, να διακοπεί πριν από την 22η εβδομάδα, όταν δηλαδή το έμβρυο δεν είναι ακόμη επαρκώς ώριμο ώστε να μπορέσει να επιζήσει. Τότε λοιπόν, μιλάμε για μια αυτόματη αποβολή.

Αυτόματη αποβολή: Συμπτώματα και πρόληψη

Περίπου το 75% των αυτόματων αποβολών συμβαίνει πριν την 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Στο 60% των περιπτώσεων η αποβολή προκαλείται από εμβρυϊκές ανωμαλίες, στο 15% από λόγους που οφείλονται στη μητέρα , ενώ σε άλλες μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που εστιάζονται στο γεννητικό σύστημα της μητέρας. Συχνά, όμως, οι λόγοι της αυτόματης αποβολής παραμένουν, άγνωστοι.

Εμβρυϊκές ανωμαλίες
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η ανικανότητα του εμβρύου να αναπτυχθεί εξαρτάται από αλλοιώσεις του κληρονομικού παράγοντα. Πιο σπάνια, η ευθύνη αποδίδεται σε εξωτερικούς παράγοντες που παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη του εμβρύου.

5e1950b13268888f17d5021d399ecad0

Προβλήματα μητέρας
Μία αυτόματη αποβολή μπορεί να προκληθεί από προβλήματα υγείας της μητέρας. Για παράδειγμα, αν μια μητέρα έχει πυρετό υψηλό για πολλές ημέρες, διαβήτη και υπέρταση που δεν έχουν θεραπευθεί, σοβαρές καρδιακές και νεφρικές παθήσεις, διατροφικές ελλείψεις, τοξινώσεις από φάρμακα, το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Επίσης, η αυτόματη αποβολή μπορεί να προκληθεί εξαιτίας κάποιου έμμεσου ή άμεσου τραυματισμού όπως: έγκαυμα, δηλητηρίαση, βλαβερές συνθήκες εργασίας, πτώση, χτύπημα χαμηλά στην κοιλιά, πένθος, διαζύγιο, απώλεια δουλειάς κλπ.

Συμπτώματα αυτόματης αποβολής:
• Ελαφρές απώλειες αίματος χωρίς πόνο ή πόνο που μοιάζει με της περιόδου
• Απώλεια πηγμάτων και στέρεου υλικού που συνοδεύεται από έντονο και ρυθμικό πόνο

Τι κάνετε
Μόλις δείτε να εμφανίζονται απώλειες αίματος ή πήγματα αίματος θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Ο ίδιος ανάλογα με την περιγραφή σας θα σας παραπέμψει σε κάποια κλινική ώστε να υποβληθείτε σε μια εξειδικευμένη εξέταση και σε υπερηχογράφημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved