Διαλέξτε παιχνίδια ασφαλή για τα μάτια των παιδιών σας!

Ερχεται το Πάσχα και τόσο οι γονείς όσο και οι νονοί, έχουν αρχίσει να ψάχνουν δώρα... Η ασφάλεια των ματιών συχνά είναι το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε.

Διαλέξτε παιχνίδια ασφαλή για τα μάτια των παιδιών σας!

Εχετε σκεφτεί ποτέ ποια παιχνίδια θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα; Ενόψει Πάσχα, σκεφτείτε διπλά τις επιλογές σας και προσέξτε να αποφύγετε:

* Παιχνίδια που εκτοξεύουν κάποιο αντικείμενο (π.χ. σφεντόνες, τόξα) γιατί η ταχύτητα εκτόξευσης είναι τέτοια που ίσως προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό του ματιού ακόμα κι αν το εκτοξευόμενο αντικείμενο αποτελείται από μαλακό υλικό όπως το αφρολέξ.
* Εκτοξευτήρες μπαλονιών με νερό και νεροπίστολα (π.χ. τα μπαλόνια μπορεί να προκαλέσουν θλαστικό τραύμα στο μάτι και να οδηγήσουν σε αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και μόνιμη βλάβη της όρασης)
* Κάθε είδους παιχνίδια με αιχμηρά εξαρτήματα και άκαμπτες άκρες (π.χ. ραβδιά, ξίφη κ.λπ.)
* Τα παιχνίδια με αεροζόλ (τα χημικά τους μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό των ματιών)
* Τα λέιζερ και οι φακοί LED. Αν και κανένα από τα δύο δεν είναι παιχνίδι, πολλά παιδιά παίζουν αναβοσβήνοντας φακούς και μετατρέποντας τα λέιζερ πόιντερς των γονιών τους σε«φωτόσπαθα». Δυστυχώς το τίμημα μπορεί να είναι βλάβη στα μάτια η οποία, στην περίπτωση των λέιζερ πόιντερς, μπορεί να είναι μόνιμη.

Κίνδυνος μπορεί να υπάρξει και με τα παιχνίδια που μπορεί να σπάσουν σε μεγάλα κομμάτια, αλλά και με τα παιχνίδια που προορίζονται για μεγαλύτερα παιδιά αλλά επιλέγονται για μικρότερα. Ακόμα και τα drones δεν είναι ασφαλή γιατί μπορεί να ξεφύγουν και να κτυπήσουν τα ίδια τα παιδιά ή τους φίλους τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved