Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τη θετική νοοτροπία του εφήβου

Μια ερεύνα που αποδίδεται στο πανεπιστήμιο του Harvard αποκάλυψε ότι η επιτυχημένη εξέλιξη ενός εφήβου και σπουδαστή όταν κάποιος πάει να βρει δουλειά, το οφείλει κατά 85% στην σωστή νοοτροπία και μόλις κατά 15% στην ευφυΐα και στις γνώσεις.

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τη θετική νοοτροπία του εφήβου

Το πιο ισχυρό θεμέλιο για την επιτυχία, σε οποιοδήποτε τομέα, προϋποθέτει έναν σημαντικό παράγοντα, την νοοτροπία! Ο κάθε νέος ή έφηβος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη νοοτροπία του. Συγκεκριμένα, στην εφηβεία όπου οι νέοι ξεκινούν να βάζουν στόχους, σημαντικό ρόλο παίζει η εξέλιξη της προσωπικότητας τους και η νοοτροπία που θα αποκτήσουν.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την νοοτροπία μας;

Το περιβάλλον: Το περιβάλλον ενός εφήβου αποτελείται από τον οικογενειακό περίγυρο όπου δέχεται θετικές ή αρνητικές επιδράσεις και τα πρώτα ερεθίσματα.
Το σχολείο, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τις σχολικές απαιτήσεις και αναδεικνύει τις ικανότητες του.
Τέλος, το κοινωνικό περιβάλλον που αναπτύσσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις με το αντίθετο φύλλο και δημιουργεί δεσμούς φιλίας.

Η συμβουλή του Ειδικού
Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένας έφηβος διαμορφώνει την προσωπικότητα του. Οι γονείς πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το εκπληκτικό γεγονός ότι περίπου το 100% των εκπαιδευτικών κονδυλίων δαπανάται στη λήψη πτυχίων και διπλωμάτων, ενώ αυτά αποτελούν μόνο το 15% του παράγοντα επιτυχία! Στο Κέντρο μας γίνονται ειδικά προγράμματα εφήβων life skills, τα οποία βοηθούν τον έφηβο να θέσει στόχους στη ζωή του, να κατανοήσει τον εαυτό του, τι θέλει καθώς και να βρει τρόπους για να μπορέσει να τα υλοποιήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved