Γνωρίζετε πώς οι περισσότεροι υπολογισμοί του βάρους του μωρού κατά τη γέννηση είναι ανακριβείς;

Τα υπερηχογραφήματα και η ψηλάφηση με το χέρι συχνά αποδεικνύονται αναξιόπιστες μέθοδοι.

Γνωρίζετε πώς οι περισσότεροι υπολογισμοί του βάρους του μωρού κατά τη γέννηση είναι ανακριβείς;

Ορισμένοι ερευνητές στην Καλιφόρνια, ωστόσο, έχουν ανακαλύψει μία εξίσωση, η οποία προβλέπει το βάρος του μωρού κατά τη γέννηση με μεγαλύτερη ακρίβεια, στηριζόμενοι σε χαρακτηριστικά όπως το φύλο του μωρού, το ύψος των γονιών και την απόκτηση βάρους στο τρίτο τρίμηνο. Ακόμα και το υψόμετρο έλαβαν υπόψη. Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στις εγκύους που περιμένουν μεγάλα μωρά να προγραμματίσουν καισαρική τομή.

Ένα τελειόμηνο μωρό έχει μέσο ύψος 51εκ. και βάρος περίπου 3,4 κιλά. Συνήθως στην 40ή εβδομάδα, μπορεί να πάρει λίγο βάρος και ένα ή δύο εκατοστά ύψος αλλά η ανάπτυξή του έχει επιβραδυνθεί σημαντικά καθώς προετοιμάζεται για τη γέννα.

Μετά τη γέννηση, τα μωρά, ειδικά τις πρώτες μέρες τις ζωής τους, χάνουν περί τα 170-340 γραμμάρια όμως τα περισσότερα διπλασιάζουν το βάρος της γέννησής τους μέχρι τον πέμπτο με έκτο μήνα και το τριπλασιάζουν όταν γίνουν ενός έτους. Ο μέσος όρος βάρους για ένα μωρό δώδεκα μηνών είναι 10,5 κιλά και ο μέσος όρος μήκους είναι 76 εκατοστά.

Τα όρια του φυσιολογικού όμως δεν είναι αυστηρά. Το φυσιολογικό βάρος για ένα μωρό που έχει συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής μπορεί να είναι από 8,4 έως 12 κιλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved