Πότε ένα μωρό μπορεί να κάνει ρεβεγιόν;

Την περίοδο των γιορτών οι προσκλήσεις από φίλους και συγγενείς για φαγητό είναι πολλές.

Πότε ένα μωρό μπορεί να κάνει ρεβεγιόν;

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει μωρό στην οικογένεια και δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κρατήσει κάποιος; Το παίρνουμε μαζί μας ανεξαρτήτως ηλικίας; Η απάντηση δεν είναι μονολεκτική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κατά γενική ομολογία των παιδιάτρων, καλό είναι πριν κλείσει το μωρό την ηλικία των 6 μηνών να παίρνουμε όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται ώστε να μην αρρωστήσει με κάποια ίωση, από τόσο μικρή ηλικία. Επιπλέον δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι την περίοδο αυτή υπάρχει αυξημένη έξαρση ιώσεων των οποίων η μετάδοση είναι πιο πιθανή σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει πολυκοσμία και παιδιά.

Επιβαρυντικά για την υγεία του παιδιού είναι επίσης ο καπνός αλλά και το αναμμένο τζάκι. Καλό λοιπόν θα ήταν μέχρι να μεγαλώσει λίγο το παιδί σας να αποφεύγετε τέτοιου είδους κοινωνικές εκδηλώσεις. Επομένως, αν το μωρό σας δεν έχει κλείσει τους έξι μήνες, φροντίστε να βρείτε εναλλακτικές για το ρεβεγιόν σας.

Αν δεν έχετε επιλογή, μπορείτε, αν είστε καλεσμένοι, να πάτε πιο νωρίς ( αφού έχετε ενημερώσει) και να φροντίσετε να κοιμηθεί το μωρό πριν έρθει ο υπόλοιπος κόσμος στο καρότσι του που θα το έχετε βάλει σε ένα δωμάτιο που δεν θα μπαινοβγαίνει κόσμος.

Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική να καλέσετε στο σπίτι σας ένα φιλικό ζευγάρι για να μην είστε μόνοι σας μια τέτοια μέρα. Με αυτή τη λύση, θα περάσετε ένα όμορφο βράδυ, όπως επιτάσσει το έθιμο, και το μωρό σας δεν θα ταλαιπωρηθεί καθώς θα είναι στο δικό του χώρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved