Πώς αναπτύσσεται το έμβρυο στην 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Στην 7η εβδομάδα της κύησης το μωρό είναι πέντε εβδομάδων. Η μήτρα σας θα έχει τώρα το μέγεθος μικρού γκρέιπ φρουτ και μπορεί να νοιώθετε ελαφρές κράμπες καθώς θα διογκώνεται. Μάλιστα είναι φυσιολογικό να πάρετε γύρω στα 2 κιλά το πρώτο τρίμηνο.

Πώς αναπτύσσεται το έμβρυο στην 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το έμβρυο αρχίζει πια να μοιάζει περισσότερο με άνθρωπο και η ουρά του σχεδόν έχει εξαφανιστεί. Το κεφάλι του όμως, έχει ακόμα ακανόνιστο σχήμα και κυρτώνει προς τα εμπρός. Οι δύο σκουρόχρωμες κηλίδες στα πλάγια του κεφαλιού του θα μετασχηματιστούν σε μάτια, ενώ διακρίνονται και τα ίχνη τω ρουθουνιών του. Είναι πλέον ορατά τα χείλη και η γλώσσα, και τα φαντία των δοντιών του. Τα χέρια και τα πόδια του έχουν μακρύνει και διαθέτει υποτυπώδη πέλματα και παλάμες.

Είναι ένα ευαίσθητο στάδιο για το μωρό. Κατά τη διάρκεια του διαμορφώνονται όλα τα σημαντικά όργανα και εσείς θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε πιθανό κίνδυνο που θα επηρεάζει την ανάπτυξή του. Η καρδιά του έχει ήδη διαχωριστεί σε κοιλότητα δεξιά και αριστερή και χτυπά με 150 παλμούς το λεπτό, τα διπλάσιο ρυθμό από την καρδιά ενός ενηλίκου.

Το ήπαρ, τα νεφρά οι πνεύμονες το έντερο και τα εσωτερικά του όργανα κοντεύουν να ολοκληρωθούν.

Με την πρόοδο τη εγκυμοσύνης τα χέρια και τα πόδια εξακολουθούν να μακραίνουν. Η μεμβράνη θα εξαφανιστεί αφήνοντας τα σαφή δάχτυλα στα χέρια και τα πόδια τα οποία θα ανοιγοκλείνουν όταν κινείται. Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες αναπτύσσεται ο μυϊκός και ο οστικός ιστός και στις 18 εβδομάδες το έμβρυο θα καλύπτεται από μυς και τα οστά του θα αρχίσουν να σκληραίνουν. Σε όλο το πρώτο τρίμηνο θα συνεχίζουν να αναπτύσσονται οι μύες και οι χόνδροι στα χέρια και τα πόδια του και τα οστά του θα σκληραίνουν περισσότερο. Το ασβέστιο είναι σημαντικό στην ανάπτυξη των οστών. Φροντίστε να παίρνετε άφθονο με τη διατροφή σας καθώς και βιταμίνη D.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved