Μωρό 8 μηνών: Τι μπορεί να κάνει σε αυτή την ηλικία;

Ένα μωρό 8 μηνών αρχίζει να εκφράζεται και με άλλους τρόπους πέραν του κλάματος. Ως μέσο έκφρασης τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί το γέλιο. Tί άλλο όμως αλλάζει στην ανάπτυξή τους;

Μωρό 8 μηνών: Τι μπορεί να κάνει σε αυτή την ηλικία;

Στην τρίτη βδομάδα της ζωής του, ένα μωράκι μπορεί πια και βλέπει πιο καθαρά. Αν και βλέπει ακόμη πιο καλά από κοντά παρά από μακριά, η όραση του είναι αρκετά καλή για να μπορεί να αναγνωρίζει άτομα και αντικείμενα σε ένα δωμάτιο.

Το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να ψάχνει για αντικείμενα στο πάτωμα και μπορεί να χρησιμοποιεί το δείκτη του για να σας τα επισημάνει. Αποκτά καλύτερο έλεγχο των κινήσεών του. Τα μωρά, σε αυτήν την ηλικία, αρχίζουν να μιμούνται ότι βλέπουν και συνειδητά απλώνουν τα χέρια τους για να πιάσουν κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται μακριά τους. Επίσης, μεταφέρουν αντικείμενα από το ένα χέρι στο άλλο.
Μπορεί επίσης εύκολα να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του για να πιάσει ένα κομμάτι φαγητού και να το κρατήσει με σφιγμένη τη γροθιά του, όπως επίσης να ανοίγει το χέρι του και να ρίχνει αντικείμενα με μεγαλύτερη ακρίβεια.Είναι η ώρα να καλύψετε τις πρίζες του σπιτιού αν δεν το έχετε κάνει ακόμη, καθώς σ' αυτήν την ηλικία αρέσει εξερευνά με τον δείκτη του λακούβες, τρύπες και εξογκώματα.

Μια μεγάλη αλλαγή είναι ότι πολλά μωρά στους 8 μήνες ξεκινούν να ...φοβούνται! Ο ήχος ενός κουδουνιού που μπορεί να μην το ενοχλούσε, είναι ικανό να το ταράξει. Να είστε εκεί να το καθησυχάσετε και να το κάνετε να νιώσει ασφάλεια.

Μέχρι 8 μηνών κάθεται μόνο του χωρίς βοήθεια και μέχρι 9 μηνών μπορεί να κάθεται χωρίς βοήθεια για περισσότερη ώρα.

Αυτήν την περίοδο συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές στην κινητική και διανοητική ανάπτυξη του μωρού σας. Απολαύστε τις όσο μπορείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved