Το πρώτο κλάμα του μωρού-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί κλαίνε τα μωρά αμέσως μετά τη γέννησή τους; Αν όχι, υπάρχει επιστημονική εξήγηση που συνδέεται με το πρώτο κλάμα των μωρών

Το πρώτο κλάμα του μωρού-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το πρώτο κλάμα αμέσως μετά τη γέννηση είναι απαραίτητο για την επιβίωση του μωρού σας. Όλο αυτό το διάστημα το μωρό σας μεγάλωνε μέσα στη μήτρα σας, αντλώντας το οξυγόνο από τον ομφάλιο λώρο, και αποβάλλοντας το διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούσε τους πνεύμονές του για να αναπνεύσει. Κάτι που αλλάζει όταν έρχεται στο νέο κόσμο, όπου το ίδιο θα πρέπει να μάθει να αναπνέει μόνο του.

Αμέσως μετά τη γέννηση, το μωρό κλαίει από τα πρώτα τριάντα δευτερόλεπτα μέχρι το πρώτο λεπτό της ζωής του. Το κλάμα είναι απαραίτητο για την επιβίωσή του, καθώς ενεργοποιεί τους πνεύμονές του κάνοντάς το να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη μύτη και το στόμα του.

Στην περίπτωση που το μωρό δεν κλάψει μόνο του, οι γιατροί αναλαμβάνουν να το κάνουν να κλάψει ώστε να ενεργοποιηθούν οι πνεύμονές του.

Ακόμη ένας λόγος που κλαίει ένα νεογέννητο είναι η ξαφνική αλλαγή που από το σκοτάδι όπου βρισκόταν, βλέπει φως. Πάμε να δούμε παρακάτω αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους κλαίει ένα μωρό.

Διαφορά θερμοκρασίας:

Το μωρό σας αισθάνεται κρύο λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας. Ενώ στη μήτρα, η θερμοκρασία του εμβρύου είναι συνήθως 37 ° C, στο δωμάτιο του τοκετού ένας μέσος όρος της θερμοκρασίας είναι 22 ° C. Επίσης, υπάρχει ακόμη μία αλλαγή και αυτή είναι η μετάβαση από ένα υγρό περιβάλλον σε ένα στερεό περιβάλλον. Το μωρό σας είναι γυμνό και υγρό κατά τη γέννηση, κάτι που μπορεί να το φοβίσει. Ως αντίδραση λοιπόν, παίρνει μια βαθιά ανάσα και φωνάζει δυνατά με όλες του τις δυνάμεις.

Αξίζει να γνωρίζετε πώς τις πρώτες ώρες, όσο πιο πολύ κλαίει ένα μωρό, τόσο πιο πολύ λειτουργούν οι πνεύμονές του, ετοιμάζοντάς το να αντεπεξέλθει στον έξω κόσμο. Χρειάζονται περίπου σαράντα λεπτά μέχρι να συνηθίσει το νέο του περιβάλλον.

Βαρύτητα:

Δεδομένου ότι το μωρό σας έχει περάσει εννέα μήνες στη μήτρα, σε ένα υγρό περιβάλλον (αμνιακό υγρό), αισθάνεται μικρότερο βάρος από το πραγματικό του. Αμέσως μετά τη γέννηση, το μωρό σας θα αισθάνεται την εμφανή απώλεια της «βαρύτητας» και θα νιώθει πιο βαρύ από ό,τι συνήθως, κάνοντάς το να κλαίει.

Ο ομφάλιος λώρος:

Το κανονικό μήκος του ομφάλιου λώρου είναι 30 έως 60 εκατοστά. Αν είναι μεγαλύτερος από 60 εκατοστά, θα μπορούσε να τυλιχθεί σφιχτά γύρω από το έμβρυο ή το νεογέννητο. Αν είναι μικρότερος από 25 εκατοστά, μπορεί να υπάρξει μια πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα λόγω του ισχυρού τραβήγματος ή της ρήξης του ομφάλιου λώρου. Θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την παροχή οξυγόνου στο μωρό κατά τον τοκετό και επίσης να επηρεάσει την πρώτη ανάσα του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved