5 ιδέες για να περάσατε καλά με τα παιδιά σας τον Ιούλιο

Το καλοκαίρι οι επιλογές που έχετε για να απασχολήσετε τα παιδιά σας και να παίξετε μαζί τους είναι πολύ περισσότερες από κάθε άλλη εποχή.

5 ιδέες για να περάσατε καλά με τα παιδιά σας τον Ιούλιο

Επιπλέον μπορεί να είναι και οικονομικές καθώς πολλές από τις εξορμήσεις ή τις δραστηριότητες μπορείτε να τις εξασφαλίσετε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Το σημαντικό είναι να επιλέξετε μέρη στα οποία τα παιδιά θα περάσουν καλά και εσείς δεν θα έχετε το άγχος ότι κάνουν φασαρία, ενοχλούν ή ότι χρειάζονται διαρκή επιτήρηση.

Εμείς σας προτείνουμε δέκα δραστηριότητες και εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε ποια σας ταιριάζει, ανάλογα πάντα και με την ηλικία του παιδιού.

1.Μπάνιο στη θάλασσα
Είναι ίσως η μεγαλύτερη απόλαυση των παιδιών. Μπάνιο στη θάλασσα μέχρι τελικής πτώσεως. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, έχοντας μαζί σας φρούτα και διάφορα σνακ, επισκεφτείτε μία από τις πολλές κοντινές παραλίες της Αττικής ( οργανωμένες ή μη, εξαρτάται από εσάς) και περάστε τη μέρα σας στη θάλασσα.

2.Βόλτα στο βουνό
Για περπάτημα, ποδήλατο ή απλή εξερεύνηση, πάρτε τα ...βουνά. Στην Πάρνηθα, το Τατόι, ή στην Καισαριανή θα ανακαλύψετε γωνιές που ούτε φανταζόσασταν. Μπορείτε να κάνετε πικ νικ, ποδήλατο, να παίξετε μπάλα με παιδιά σας και να περάσετε μία μέρα κοντά στη φύση.

3.Βόλτα στο πάρκο
Μπορεί να μην έχουμε πολλά μεγάλα και καταπράσινα πάρκα, ωστόσο, μπορείτε να επισκεφτείτε τα πιο κοντινά της περιοχής σας. Οργανώστε την επίσκεψη παρέα με φίλους των παιδιών σας και τους γονείς τους, έτσι ώστε η μέρα να είναι ακόμα πιο διασκεδαστική.

4.Επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Πολλά μουσεία οργανώνουν δωρεάν ξεναγήσεις ή προγράμματα για τα παιδιά με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το ίδιο ισχύει και στους αρχαιολογικούς χώρους. Ωστόσο, στην τελευταία επιλογή θα πρέπει να πάτε αρκετά νωρίς λόγω ζέστης ή πιο αργά το απόγευμα.

5.Ενημερωθείτε για τα τοπικά φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις
Δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα που το καλοκαίρι να μην γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όπου κι αν βρίσκεστε, φροντίστε να μάθετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σημειώστε ποιες σας ενδιαφέρουν και μη χάσετε παιδική παράσταση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved