Τι πρέπει να τρώτε για να αποκτήσει το έμβρυο γερή καρδιά

Το τι τρώμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του μωρού.

Τι πρέπει να τρώτε για να αποκτήσει το έμβρυο γερή καρδιά

Η εξέλιξη του εμβρύου μέσα στους εννέα μήνες είναι εντυπωσιακή για αυτό και οι έγκυες φροντίζουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή ώστε το έμβρυο να προσλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη μέσω των τροφών που καταναλώνει η μητέρα.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η τήρηση μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής, σε συνδυασμό με ήπια σωματική άσκηση.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες τροφές που θωρακίζουν την καρδιά του εμβρύου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων κατά την ενήλικη ζωή τους. Ποιες είναι αυτές;

-Δημητριακά ολικής αλέσεως: Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με πολύσπορο ενώ εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή τη βρώμη ή την κινόα.
-Πράσινα λαχανικά: Προσθέστε λάχανο ή σπανάκι στο πρωινό σας. Μαγειρέψτε σέσκουλα και χόρτα τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με μια ελαφριά σος.
-Πρωτεϊνούχες τροφές: Στήθος γαλοπούλας, κοτόπουλου ή λιπαρά ψάρια πρέπει να είναι στην εβδομαδιαία σας διατροφή. Να θυμάστε ότι οι ζωικές πρωτεΐνες περιέχουν σε επαρκή ποσότητα και ποικιλία τα απαραίτητα αμινοξέα, ενώ οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα στα απαραίτητα αμινοξέα.
-Γαλακτοκομικά: Γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι μία καλή επιλογή για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο.
-Ξηροί καρποί και όσπρια: Ξηροί καρποί, όπως κάσιους και αμύγδαλα ( ανάλατα πάντα), και τα όσπρια όπως οι φακές και τα ρεβίθια, προσφέρουν όχι μόνο πρωτεΐνη αλλά επίσης θωρακίζουν την καρδιά. Εάν δεν σας αρέσουν τα όσπρια, ξεκινήστε προσθέτοντας μία μερίδα ή δύο 2 με 3 φορές κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε το πεπτικό σας σύστημα να έχει χρόνο να προσαρμοστεί στην αλλαγή.

Συζητήστε με το γιατρό σας το πρόγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθήσετε και προσπαθήστε να περπατάτε καθημερινά.

Η σωστή διατροφή και η ήπια άσκηση μόνο θετικές επιδράσεις έχει τόσο σε σας όσο και στο μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved