Κάθε πότε πρέπει να τρώει το νεογέννητο;

Γεννήσατε και επιστρέψατε στο σπίτι με το μικρό σας πλασματάκι. Το νεογέννητο μωράκι σας, που επί 9 μήνες λαχταρούσατε να το κρατήσετε αγκαλιά.

Κάθε πότε πρέπει να τρώει το νεογέννητο;

Σίγουρα εκτός από μια αίσθηση αγάπης και τρυφερότητας που σας κατακλύζει, θα είστε και λίγο αγχωμένη μιας και από δω και πέρα θα πρέπει να φροντίζετε μόνη το μωράκι σας. Εκτός από το μπανάκι, τις αγκαλιές, τα χάδια και τα φιλιά που θα το κάνετε, θα πρέπει να το ταΐζετε κάθε φορά που πεινάει.

Πότε όμως πεινάει ένα μωρό και κάθε πότε πρέπει να το ταΐζετε;

Όταν φύγατε από το μαιευτήριο τόσο η μαία σας όσο και οι παιδίατροι που παρακολουθούσαν το μωράκι σας θα σας έδωσαν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές όσον αφορά τη διατροφή του νεογέννητου μωρού σας.

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο για ένα μωρό από το μητρικό γάλα. Θηλάστε το όσες φορές θέλει εκείνο. Αυτό θα το καταλάβετε από τη συχνότητα που θα είναι ανήσυχο. Συνήθως ένα νεογέννητο έχει 6-7 γεύματα το 24ωρο, δηλαδή κάθε 3-4 ώρες.

Πόσο γάλα πρέπει να πίνει το μωρό μου ημερησίως;

Καλό θα είναι να μην αφήνετε το μωράκι σας περισσότερο από 10 λεπτά της ώρας επάνω στο στήθος σας. Ένα μωρό παίρνει σχεδόν όλη την ποσότητα του γάλακτος τα πρώτα 4-5 λεπτά του θηλασμού. Από εκεί και πέρα το μωρό παίζει με τη θηλή του μαστού, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις θηλές, όπως για παράδειγμα να τις πληγώσει.

Το ίδιο ισχύει και αν δίνετε συμπλήρωμα στο μωράκι σας ή και αν δεν θηλάζετε. Συνήθως ένα μωράκι τρώει ανά 3-4 ώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved