Η πραγματική ιστορία του παιχνιδιού μέσα από μία συλλογή 20.000 παιχνιδιών!

Ο Γερμανός φωτογράφος Michael Wolf αποφάσισε να ασχοληθεί ενδελεχώς με το παιχνίδι και τον τρόπος κατασκευής τους, όταν, θέλοντας να κάνει μία έκπληξη στο γιο του, συνειδητοποίησε ότι τα παιχνίδια που του είχε αγοράσει ήταν όλα made in China.

Η πραγματική ιστορία του παιχνιδιού μέσα από μία συλλογή 20.000 παιχνιδιών!

Για ένα διάστημα , το Χονγκ Κονγκ έγινε το νέο του σπίτι. Στο στούντιο που είχε εκεί, συγκέντρωσε περίπου 20.000 παιχνίδια, που είχε αγοράσει στην Καλιφόρνια, όλα κατασκευασμένα στην Κίνα, και στη συνέχεια θέλησε να επισκευτεί τα εργοστάσια κατασκευής τους.

installation

Τον ενδιέφερε να δει τους ανθρώπους που είναι πίσω από την κατασκευή των παιχνιδιών, πώς είναι οι συνθήκες ζωής τους, ο τρόπος που δουλεύουν.

Michael wolf 4
5y7ujfymjf
5y76urjuyj

Οπου του ήταν επιτρεπτό, φωτογράφισε διάφορους εργάτες εν ώρα εργασίας και ξεκούρασης (;) και στη συνέχεια το υλικό αυτό μαζί με τα παιχνίδια αποτέλεσαν το αντικείμενο της έκθεσής του με τίτλο « Real Toy Story».

Michael wolf2

Η έκθεση αποτυπώνει με ρεαλιστικό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εργάτες σε εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών, και όχι μόνο, στην Κίνα.

Michael wolf
07 toy factories
0000b2fb medium
11

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved