Από ποια ηλικία τα παιδιά ασχολούνται με την εξωτερική τους εμφάνιση

«Θέλω το άλλο φουστάνι με το φιόγκο», «Τα μαλλιά μου δεν τα θέλω αλογοουρά», «Όχι, το παντελόνι αυτό δεν ταιριάζει με αυτό μπλουζάκι», είναι μερικές μόνο από τις απαιτήσεις  των μικρών παιδιών που κάνουν τη μανούλα να θέλει να πάρει τα ...βουνά, ειδικά όταν είναι πρωί και πρέπει να φύγουν για το σχολείο.

Από ποια ηλικία τα παιδιά ασχολούνται με την εξωτερική τους εμφάνιση

Είναι δυνατόν παιδιά κάτω των πέντε χρονών να ανησυχούν για την εμφάνισή τους; Ναι, είναι, υποστηρίζει έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα , ένα στα τρία παιδιά ανησυχεί για την εξωτερική του εμφάνιση ενώ περίπου δύο στα δέκα έχουν νοιώσει άσχημα για την εμφάνισή τους σε τέτοιο βαθμό, που έχουν βάλει τα κλάματα!

Το ανησυχητικό εύρημα της έρευνας είναι ότι ακόμα και παιδιά μικρότερα των 5 ετών ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση , με τα κορίτσια να είναι συνήθως πιο συχνά δυσαρεστημένα από την εμφάνισή τους σε σχέση με τα αγόρια.

Η ανησυχία αυτή των παιδιών ερμηνεύεται από το γεγονός ότι η πλειονότητα των γονέων, που επίσης συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι η κοινωνία δίνει μεγαλύτερη αξία στην εξωτερική εμφάνιση απ' ότι στην προσωπικότητα και τα επιτεύγματα.

Οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι η οικογένεια οφείλει να βοηθήσει το παιδί να είναι προσγειωμένο και να καταστήσει σαφές ότι η εμφάνιση δεν είναι αυτό που μετράει. Ότι πιο σημαντική είναι η προσωπικότητα, διότι αυτή θα τα βοηθήσει να γίνουν αποδεκτά και αγαπητά.

photo:Blend Images - KidStock via Getty Images

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved