Ώρα για ύπνο; 5+2 tips για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού!

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Πώς μπορούμε να διασφαλίζουμε το σωστό και συνεχόμενο ύπνο του παιδιού μας αυτή την περίοδο;

Ώρα για ύπνο; 5+2 tips για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι, η ζέστη είναι αναπόφευκτη και μπορεί να ταλαιπωρήσει μικρούς και μεγάλους όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα. Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν;

1. Σωστός κλιματισμός
Την εποχή αυτή πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον κλιματισμό, πόσο μάλλον αν έχουμε παιδιά στο σπίτι. Προσπαθήστε να κρατήσετε όσο μπορείτε το κλιματιστικό κλειστό και να βρείτε φυσικούς τρόπους να δροσίσετε το σπίτι. Αν ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό, αποφύγετε τις υπερβολές και ρυθμίστε το σε μία φυσιολογική για τον εποχή θερμοκρασία, όχι χαμηλότερη.

2. Σβήστε τα φώτα
Τα αναμμένα φώτα ζεσταίνουν το υπνοδωμάτιο, για αυτό κρατήστε τα κλειστά το βράδυ. Αν το παιδί σας φοβάται το σκοτάδι, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το βοηθήσετε να ξεπεράσει το φόβο του!

3. Ανοίξτε τα παράθυρα!
Έχετε τα παράθυρα του σπιτιού σας ανοιχτά, ιδιαίτερα τις πιο απογευματινές ώρες που έχει πέσει ο ήλιος. Το απογευματινό και βραδινό αεράκι μπορεί να κάνει τη διαφορά!

4. Δροσερό μπανάκι
Τις μέρες που η ζέστη είναι ανυπόφορη, ξεχάστε το πρόγραμμα του μπάνιουπου ακολουθούσατε μέχρι τώρα! Λίγο πριν κοιμηθεί το μικρό σας, κάντε το ένα δροσερό μπανάκι με χλιαρό νερό, ακόμα και αν το είχατε ξανακάνει στη διάρκεια της ημέρας. Θα το δροσίσει και θα το χαλαρώσει για να κοιμηθεί καλύτερα!

5. Κλείστε τις κουρτίνες
Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρα, κρατήστε τις κουρτίνες του παιδικού δωματίου κλειστές. Θα εμποδίσουν τη ζέστη να μπει και θα κρατήσουν το δωμάτιο δροσερό!

6. Μην αλλάξετε το πρόγραμμα του ύπνου του
Το καλοκαίρι οι ημέρες είναι μεγαλύτερες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να βάζετε το παιδί μας για ύπνο πιο αργά. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα! Ακολουθήστε το πρόγραμμα του ύπνου που έχει συνηθίσει και με το οποίο είναι εξοικειωμένο και θα μπορεί να κοιμηθεί καλύτερα!

7. Βάλτε το για ύπνο κουρασμένο
Η κούραση από το παιχνίδι, το τρέξιμο και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η καθημερινότητά του,διασφαλίζει ότι το βράδυ θα έχει έναν βαθύ και αδιάκοπο ύπνο. Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, αυτό μπορεί αν αποδειχθεί σωτήριο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved