Οκτώ διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί με το νεογέννητό σας!

Συγχαρητήρια, η ανυπομονησία σας τελείωσε και εσείς πια κρατάτε στα χέρια σας, το μικρούλι που επί εννέα μήνες είχατε στην φουσκωμένη κοιλίτσα σας.

Οκτώ διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί με το νεογέννητό σας!

Κανείς και τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει αυτή τη χαρά που νιώθετε όταν έχετε κοντά σας, στην αγκαλιά σας το παιδί σας. Στους πρώτους μήνες, το νεογέννητο σας θέλει εσάς πιο πολύ. Ο τρόπος που συνδέεστε με το μωρό σας αυτούς τους μήνες παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό της γλώσσας του μωρού σας, της κοινωνικής νοημοσύνης του, της λογική σκέψης, της συναισθηματικής σύνδεσης και της γενικότερης ανάπτυξης.

Υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για το νεογέννητο μωράκι σας που μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς ώστε να απολαύσετε στο έπακρο τις χαρές τις μητρότητας.

1. Τραγουδήστε του
Το νεογέννητό σας βρίσκει μοναδική τη φωνή σας, ό,τι και αν του λέτε ό,τι και αν του τραγουδάτε. Διαλέξτε όμορφα και χαλαρωτικά νανουρίσματα που θα του λέτε κάθε φορά που θέλετε να το χαλαρώσετε ή να το ανακουφίσετε από τυχόν πονάκια κολικών.

2. Πηγαίνετε μια βόλτα
Αφήστε να το ακουμπήσει το απαλό αεράκι και δώστε του την ευκαιρία να δει τι υπάρχει έξω από το σπίτι. Τα μωρά ενθουσιάζονται πάντα με κάτι νέο και πρωτόγνωρο.

3. Ασχοληθείτε μαζί του
Ντύστε το, ξεντύστε το, κάντε του μασάζ, και γενικότερα δώστε του όλη την προσοχή σας. Πάρτε τη φωτογραφική μηχανή φωτογραφίστε το ή τραβήξτε βίντεο. Θα του αρέσει να ασχολείστε μαζί του ό,τι και αν κάνετε. Αρκεί να είστε εκεί, κοντά του!

4. Παίξτε «κου-κου-τσα»
Αυτό το παιχνίδι το λατρεύουν μέχρι τα 3 πρώτα χρόνια. Τους αρέσει που μπορείτε να εξαφανιστείτε και να εμφανιστείτε ξανά μπροστά τους, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κάποιο μαξιλάρι ή κάποιο ύφασμα!

5. Παρακινήστε το να έρθει κοντά σας
Τα μωρά θα κάνουν τα πάντα για να βρεθούν κοντά σας. Δοκιμάστε να ξαπλώσετε δίπλα του αλλά όχι κοντά του. Θα δείτε πώς σιγά σιγά, θα συρθεί δίπλα σας!

6. Παιχνίδια με χρώματα
Τοποθετήστε παιχνίδια στο πάτωμα και ζητήστε του να σας δώσει το «κόκκινο» δείχνοντάς το με το χέρι σας. Επιμείνετε σε αυτό που ζητάτε. Θα δείτε πώς από ένα σημείο και μετά το μικρό σας θα αναγνωρίζει τα χρώματα που θα του ζητάτε.

7. Πείτε του «Σ' αγαπώ»
Με αυτό το παιχνίδι θα ενισχύσετε το δεσμό σας. Απλά κρατήστε το αγκαλιά και με τα χέρια σας φέρτε το μια κοντά και μια μακριά από το στήθος σας. Καθώς το φέρνετε κοντά σας πείτε του «Σ' αγαπώ» και φιλήστε ένα μέρος του σώματος κάθε φορά. Μυτούλα, μαγουλάκι, χεράκι, πατουσάκι κλπ.

8. Κάντε μαζί γυμναστική
Τα μωρά λατρεύουν να τα αγγίζει η μαμά. Πάρτε τα ποδαράκια και τα χεράκια του και προσποιηθείτε ότι κάνετε γυμναστική με αστείες φωνές-μετρώντας. Θα ξεκαρδιστεί στα γέλια και μαζί του το ίδιο θα κάνετε και εσείς.

Αυτά τα παιχνίδια το μικρό σας σίγουρα θα τα ευχαριστηθεί με την καρδούλα του και το πιο σημαντικό; Θα τα έχετε κάνει μαζί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved