Γιατί πρέπει να πλένετε τα ρούχα του νεογέννητου μωρού σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε!

Το να ψωνίζετε για το μικρό σας αγγελούδι, είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα πράγματα! Θα έχετε εκατομμύρια επιλογές για να επιλέξετε ανάμεσα από μικροσκοπικά ρουχαλάκια που θα θέλετε για το μωράκι σας.

Γιατί πρέπει να πλένετε τα ρούχα του νεογέννητου μωρού σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε!

Εκτός όμως από την επιλογή όμορφων χρωμάτων και υφασμάτων για το μωρό σας, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Όπως για παράδειγμα το να είναι άνετα και ευκολοφόρετα. Να είναι ρούχα που δεν θα ενοχλούν το μικρό σας, ενώ εσείς θα μπορείτε να τα βάλετε και να τα βγάλετε εύκολα, χωρίς να το ταλαιπωρείτε κάθε φορά.

Γιατί πρέπει να πλένονται τα βρεφικά ρούχα;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πώς είτε κάποιο ρούχο το έχετε αγοράσει εσείς, είτε σας το έχει χαρίσει κάποιος φίλος/η, πρέπει να το πλένετε.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο καιρό αυτά τα ρούχα μπορεί να ήταν στο κατάστημα και πόσο καθαρά είναι. Επίσης, αυτά τα ρούχα μεταφέρονται συνήθως στα καταστήματα συσκευασμένα μέσα σε μεγάλα κουτιά, τα οποία μπορεί να έχουν αρκετά μικρόβια. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί τα ρούχα να έχουν τα βακτήρια πάνω τους, που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας.

Εκτός των άλλων πολλές φορές, τα νέα ρούχα ψεκάζονται με διάλυμα φορμαλδεΰδης για να τα κρατήσει «φρέσκα» και τέτοιου είδους δραστικές χημικές ουσίες θα μπορούσαν να είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για το δερματάκι του νεογέννητου. Το καλύτερο λοιπόν, είναι να πλένετε κάθε καινούριο ρούχο του μωρού πριν από τη χρήση του, για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς και λοιμώξεις του δέρματος.

Με τι απορρυπαντικό πρέπει να πλένετε τα βρεφικά ρούχα;

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετικό απορρυπαντικό από αυτό που βάζετε στα δικά σας ρούχα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που δημιουργήθηκαν δεκάδες απορρυπαντικά ρούχων αποκλειστικά για τα μωρά.

Πώς να πλύνετε τα ρούχα του μωρού;

  • Για τα πρώτα 2-3 χρόνια καλό θα είναι να πλένετε χωριστά τα δικά σας ρούχα από του παιδιού.
  • Πάντα να τα πλένετε στις θερμοκρασίες που αναγράφουν οι ετικέτες, για να μην χαλάσει ενδεχομένως κάποιο ευαίσθητο ύφασμα.
  • Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο βρεφικά απορρυπαντικά.
  • Να ρυθμίζετε το πλυντήριο να κάνει έξτρα ξέβγαλμα.

Εάν παρατηρήσετε στο δερματάκι του μωρού σας, ερυθρότητα ή κάποια εξανθήματα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Μπορεί να έχει αναπτύξει κάποιο είδος αλλεργίας που μόνο ο παιδίατρός σας θα μπορέσει να σας δώσει θεραπεία και να σας πει τι ακριβώς θα κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved