Μωρό 3 μηνών κι άνω: Έτσι μπορεί να μπει άφοβα στη θάλασσα

Έχετε μωράκι 3 μηνών και άνω και θέλετε να το βάλετε στη θάλασσα; Καταρχήν πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας προκειμένου να σας πει τι είναι κατάλληλο για το παιδί σας.

Μωρό 3 μηνών κι άνω: Έτσι μπορεί να μπει άφοβα στη θάλασσα

Μην ξεχνάτε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Εμείς ωστόσο απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

- Να επιλέξετε καθαρή παραλία χωρίς πολύ κόσμο και να προτιμήσετε καλύτερα τις απογευματινές ώρες ή τις πολύ πρωινές γύρω στις 8.
- Αλείψτε καλά το μωρό σας με αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, κάντε του ένα γρήγορο μπάνιο. Στην συνέχεια, αφού το σκουπίσετε, θα του φορέσετε ένα ελαφρύ ρουχαλάκι και θα το βάλετε να καθίσει στη σκιά, φορώντας του ένα καπελάκι.
- Αν το βάλετε σε καροτσάκι, τοποθετήστε το στη σκιά ή κάτω από μια ομπρέλα, φροντίζοντας να έχει τον ήλιο στην πλάτη του.
- Έχετε μαζί σας δροσερό νερό για να του δίνετε συχνά, μιας και τώρα το καλοκαίρι ο οργανισμός αφυδατώνεται πιο εύκολα.
- Ακόμη, προσέξτε πολύ το γάλα ή το φαγητό που κουβαλάτε μαζί σας στην παραλία για να το ταΐσετε. Καλύτερα αυτό να γίνει στο σπίτι, καθώς η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιο σκεύος ή η τροφή από παθογόνα μικρόβια είναι μεγάλη.

Διαβάστε ακόμη: http://www.mothersblog.gr/o-kosmos-toy-paidioy/item/27081-vrefiki-kolymvisi-ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-tis-protes-vouties-tou-moroy-sas

Μην ξεχνάτε:
-Να επιλέξετε το μέρος των διακοπών σας με βάση τις ανάγκες του μωρού σας. Φροντίστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε νοσοκομείο σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς και να υπάρχει διαθέσιμος παιδίατρος στην περιοχή.
-Να έχετε μαζί σας στο φορητό φαρμακείο, αντιπυρετικά, αμμωνία, καθώς και betadine.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved