Βρεφική κολύμβηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πρώτες βουτιές του μωρού σας!

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους! Το καλοκαίρι είναι μία ανάσα μακριά μας και σκεφτόμαστε τις πρώτες μας βουτιές! Μήπως ήρθε η ώρα και για τις πρώτες βουτιές του μωρού σας;

Βρεφική κολύμβηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πρώτες βουτιές του μωρού σας!

Η βρεφική κολύμβηση τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη χώρα μας. Είναι ένας τρόπος ο οποίος όχι μόνο προσφέρει στο μωρό μας την ευκαιρία να εξοικειωθεί από νωρίς με το νερό, αλλά ταυτόχρονα να γυμναστεί και να τονώσει τον οργανισμό του!

«Τι ακριβώς είναι η βρεφική κολύμβηση;»
Το baby swimming, όπως αλλιώς ονομάζεται η βρεφική κολύμβηση, γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες πισίνες για μωρά μαζί με τους γονείς με την παρουσία φυσικά του προπονητή. Η εκμάθηση γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού και τα μωρά πραγματικά το απολαμβάνουν!

«Για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλη;»
Τα μωρά μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα ήδη από την ηλικία των έξι μηνών μέχρι να φτάσουν και τα τρία. Στην αρχή φυσικά, θα θέλουν το χρόνο τους για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον αλλά πολύ σύντομα θα δείτε ότι μπορεί να κάνει κολυμβητικές κινήσεις μέσα στο νερό και βουτιές, χωρίς να πνίγονται! Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι λίγους μήνες πριν βρίσκονταν στη μήτρα σας, όπου επικρατούν παρόμοιες συνθήκες!

«Πότε θα μάθει να κολυμπάει;»
Αν και για ένα μωρό η εκμάθηση κολύμβησης είναι πιο εύκολη από ότι για τα μεγαλύτερα παιδιά ή τους ενήλικες, θα μπορεί να κολυμπάει με ασφάλεια και χωρίς βοήθεια από τον προπονητή η εσάς, μετά την ηλικία των 16 μηνών.

«Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του μωρού μου;»
Το νερό έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, πόσο μάλλον για τα μωρά που είναι στην αρχή της μυικής, και όχι μόνο, ανάπτυξής τους. Με τη βρεφική κολύμβηση από την πολύ μικρή τους ακόμα ηλικία τα μωρά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους και τις κινήσεις τους, να χαλαρώνουν και να κοιμούνται πιο ήρεμα. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες έρευνες, τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει την κολύμβηση από μωρά, όταν μεγαλώσουν έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και γίνονται πιο κοινωνικά και ανεξάρτητα. Επιπλέον, συνηθίζουν στην άθληση από πολύ μικρά και διατηρούν αυτήν τη στάση ζωής και μεγαλώνοντας!

Τι πρέπει να προσέξετε:
Τα μωρά από τη φύση τους είναι πολύ ευαίσθητα και για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε το baby swimming σιγουρευτείτε ότι...
... ο προπονητής ξέρει όλα πρέπει και τηρεί τους κανόνες ασφαλείας.
... η πισίνα έχει βάθος 1,40-1,50 μέτρα και το νερό έχει θερμοκρασία 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Είναι προτιμότερο να είναι κλειστεί για καλύτερη προστασία από τον ήλιο αλλά και για να μπορεί να συνεχίσει το χειμώνα.
... το νερό ανανεώνεται και καθαρίζεται συχνά.

Τι θα χρειαστείτε:
1. Γραπτή βεβαίωση υγείας από παιδίατρο για το μωρό
2. Γραπτή βεβαίωση από παθολόγο και δερματολόγο για εσάς
3. Mαγιό-πάνα για το μωρό σας
4. Mπουρνούζια, πετσέτες καθώς και αδιάβροχες παντόφλες για εσάς και το παιδί σας, εάν περπατάει

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved