Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πάει το παιδί γρήγορα για ύπνο!

Υπάρχουν παιδιά που ενώ έχουν μπει σε ένα καθημερινό πρόγραμμα ύπνου, αυτό από τη μία μέρα στην άλλη μπορεί να αλλάξει προκαλώντας άγχος στους γονείς! Καταρχήν μην ανησυχείτε γιατί αυτό είναι φυσιολογικό.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πάει το παιδί γρήγορα για ύπνο!

Εμείς αφού συμβουλευτήκαμε ειδικούς σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα προκειμένου το αγγελούδι σας να πηγαίνει γρήγορα για ύπνο χωρίς δεύτερη σκέψη.

• Είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε καθημερινά το πρόγραμμα. Δηλαδή να έχετε συγκεκριμένη ώρα που θα κάνει μπάνιο το βράδυ μετά το φαγητό του και στην συνέχεια να κοιμάται. Αν αλλάξει μία φορά και το αφήσετε έτσι και την επόμενη μέρα να ξέρετε ότι δύσκολα θα ξαναμπεί σε πρόγραμμα.
• Το παιδί πρέπει να γνωρίζει από εσάς την ακριβή ώρα που θα πηγαίνει κάθε βράδυ για ύπνο.
• Όσο βραδιάζει, δηλαδή αργά το απόγευμα ξεκινήστε να κάνετε μαζί του ήσυχες δραστηριότητες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίζει παιχνίδια στο λαπτοπ ή παιχνίδια που θέλουν εγρήγορση. Ο λόγος; Θα του δημιουργήσουν υπερένταση και στην συνέχεια δε θα θέλει να κοιμηθεί.
• Διαβάστε του παραμύθια στο δωμάτιό του και βάλτε του λίγη χαλαρωτική μουσική. Είναι το κόλπο αρκετών μαμάδων για να κοιμούνται γρήγορα τα παιδιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved