Το παιδί σας μεγαλώνει! Δείτε τα σημάδια που θα σας κάνουν να το συνειδητοποιήσετε!

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα! Σαν χθες θα σας φαίνεται τότε που μάθατε ότι ήσασταν έγκυος και τότε που κρατήσατε για πρώτη φορά το παιδί σας στην αγκαλιά σας. Και όμως πριν καν το καταλάβετε το μικρό σας θα έχει μεγαλώσει και θα έχει γίνει ολόκληρος άνθρωπος!

Το παιδί σας μεγαλώνει! Δείτε τα σημάδια που θα σας κάνουν να το συνειδητοποιήσετε!

Στα μάτια της κάθε μαμάς, το παιδί της δε μεγαλώνει ποτέ! Είναι απόλυτα φυσιολογικό μέσα στην καθημερινότητα, να μην αντιλαμβάνεστε το πόσο γρήγορα μεγαλώνει το παιδί σας! Ασφαλώς το αντιλαμβάνεστε από το μέγεθός του, αλλά το μαγικό είναι το πώς από παιδάκι γίνεται σιγά σιγά μικρός άνθρωπος, με τη δική του προσωπικότητα. Δείτε μερικά σημάδια και θα το συνειδητοποιήσετε!

• Έχει άποψη
Του λέτε να κάνει κάτι και αυτό διαφωνεί ή το κάνει με χαρά. Του λέτε να κάνει κάτι και αυτό κάνει κάτι άλλο! Ιδιαίτερα μετά την ηλικία των τεσσάρων, το παιδί σας είναι πεπεισμένο ότι τα ξέρει όλα και έχει άποψη για όλα!

• Ζητάει συγνώμη
Σημαντικό σημάδι ότι το παιδί σας σιγά σιγά μεγαλώνει είναι ότι αρχίζει να αποκτά μία αίσθηση του σωστού και του λάθους. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το παιδί σας να ζητάει συγνώμη για κάτι το οποίο έχει κάνει! Βέβαια μην περιμένετε και θαύματα! Μόλις τώρα ξεκινάει να διαμορφώνει τον χαρακτήρα του!

• Έχει ξεκινήσει τις «πονηριές»
Ένα μικρό παιδί έχει ισχυρή θέληση και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να καταφέρει ό,τι έχει στο μυαλό του! Αυτό βέβαια πολλές φορές θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει πράγματα που του έχετε απαγορέψει και να συμπεριφέρεται πονηρά! Μην αγχωθείτε είναι απόλυτα φυσιολογικό στην ηλικία του!

• Είναι πρόθυμο να βοηθήσει τους γύρω του
Ένα παιδί αρχίζει να κοινωνικοποιείται από πολύ μικρή ηλικία. Όταν όμως αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τότε καταλαβαίνει ότι είναι μέρος ενός κοινωνικού συνόλου! Το μικρό σας, ειδικά αν είναι γύρω στα τέσσερα, σίγουρα θα είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει σε δουλειές στο σπίτι, στο μαγείρεμα και σε άλλες δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού!

Αν τα παραπάνω σας θυμίζουν τη συμπεριφορά του παιδιού σας, τότε είναι ώρα να το συνειδητοποιήσετε και εσείς! Το μικρό σας μεγαλώνει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved