Εσείς γνωρίζατε ότι τα μωρά έχουν γευστικές προτιμήσεις πριν καν γεννηθούν;

Εάν είστε μέλλουσα μητέρα, σίγουρα θα ακούτε καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και την υγεία του εμβρύου.

Εσείς γνωρίζατε ότι τα μωρά έχουν γευστικές προτιμήσεις πριν καν γεννηθούν;

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι οι τροφές που επιλέγετε να τρώτε στην καθημερινότητά σας, διαμορφώνουν τις γευστικές προτιμήσεις του μωρού σας!

Έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι το έμβρυο αναπτύσσει την ικανότητα της γεύσης ήδη στις 15 πρώτες εβδομάδες κύησης. Πώς όμως γίνεται αυτό; Οι διάφορες γεύσεις από τις τροφές που επιλέγετε να τρώτε, περνάνε μέσω του πλακούντα στο αμνιακό υγρό και έτσι το μωρό σας απολαμβάνει τη γεύση, από ό,τι έχετε φάει! Το μωρό σας θα δείξει την προτίμησή του στα γλυκά, αν «καταναλώνει» περισσότερο αμνιακό υγρό όταν θα έχετε φάει και εσείς κάτι γλυκό. Ήδη στην 15η εβδομάδα έχουν διαμορφωθεί οι αγαπημένες του γεύσεις, ενώ μέχρι την 30η εβδομάδα διαμορφώνεται όλη η γκάμα από τα φαγητά της προτίμησής του.

Στο διάστημα αυτών των εβδομάδων, οι διατροφικές προτιμήσεις του μωρού σας, καθορίζονται από το πόσο συχνά τρώτε κάποιες τροφές. Η οικειότητα με κάποια γεύση είναι αυτή που οδηγεί και στην προτίμηση της. Έτσι, τα φαγητά τα οποία συνηθίζετε να καταναλώνετε περισσότερο, είναι αυτά με τα οποία θα είναι εξοικειωμένο το μωρό σας και μετά τη γέννησή του. Αν για παράδειγμα, τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλά λαχανικά, θα είναι πολύ εύκολο να μάθετε στο μωρό σας να τα τρώει αφού η συγκεκριμένη γεύση θα υπάρχει ήδη στη μνήμη του από όταν ήταν έμβρυο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved