Τέσσερις κανόνες που δεν ισχύουν ακριβώς όπως τους μάθατε από παιδιά!

"Πιες όλο το γάλα σου για να κάνεις γερά κόκαλα". "Φάε το καρότο σου γιατί κάνει καλό στα μάτια". Αυτοί είναι μόνο δύο από τους κανόνες που μάθαμε από μικρά παιδιά σχετικά με την διατροφή μας.

Τέσσερις κανόνες που δεν ισχύουν ακριβώς όπως τους μάθατε από παιδιά!

Αν και φυσικά το γάλα περιέχει ασβέστιο που κάνει καλό στα κόκαλα και το καρότο περιέχει β-καροτίνη που κάνει καλό στα μάτια, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τροφές που προσφέρουν πολλά περισσότερα σε αυτούς τους τομείς.

Δείτε 4 διατροφικούς κανόνες που δεν ισχύουν ακριβώς όπως του μάθατε από παιδιά:

Οι μπανάνες ως πηγή καλίου
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει την κατανάλωση 3.510mg καλίου ημερησίως. Αν προσπαθούσατε να το πετύχετε αυτό τρώγοντας μόνο μπανάνες, θα χρειαζόσασταν 8 μπανάνες κάθε μέρα, αφού η κάθε μία περιέχει περίπου 422mg καλίου. Μια καλύτερη πηγή καλίου είναι οι γλυκοπατάτες που περιέχουν 694mg καλίου η κάθε μία.

Γαλακτοκομικά ως πηγή ασβεστίου
Αυτός είναι, ίσως, ο μεγαλύτερος κανόνας της παιδικής μας ηλικίας. Αλλά τα μικρά ψάρια τα οποία τρώγονται μαζί με τα λεπτά τους κόκαλα είναι πολύ ανώτερη πηγή ασβεστίου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι ηλικίας από 19 έως 50 ετών χρειάζονται τουλάχιστον 700mg ασβεστίου ημερησίως. Ένα ποτήρι γάλα 235ml περιέχει περίπου 300mg ασβεστίου. Τα ψάρια όμως (όπως ο γαύρος, η μαρίδα, η σαρδέλα κλπ) που τρώγονται ολόκληρα έχουν κατά μέσο όρο 688mg ασβεστίου ανά 80 μόλις γραμμάρια σερβιρίσματος, ακριβώς επειδή μπορούμε να καταναλώσουμε και τα κόκαλά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved