Το παιδί μου είναι υπέρβαρο. Τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω;

Η Ελλάδα κατέχει υψηλή θέση στις χώρες όπου η παχυσαρκία είναι πλέον μάστιγα. Μάλιστα η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Το παιδί μου είναι υπέρβαρο. Τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω;

Οι γονείς καταρχήν είναι εκείνοι που θα πρέπει να προσέξουν πολύ τη διατροφή του παιδιού τους από τη βρεφική κιόλας ηλικία. Προτού γίνει ένα παιδί παχύσαρκο, είναι υπέρβαρο. Επομένως μόλις δουν ότι το παιδί έχει παραπάνω κιλά από αυτά που θα έπρεπε να είχε για την ηλικία του, καλό είναι να απευθύνεται σε κάποιον ειδικό.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ωστόσο κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε εάν το παιδί σας είναι υπέρβαρο.

• Μην κόψετε τίποτα από αυτά που τρώει καθημερινά γιατί μπορεί να βλάψουν την ανάπτυξή του. Πρώτα θα επισκεφθείτε τον ειδικό και στην συνέχεια θα ορίσετε τι θα πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό του διαιτολόγιο.
• Επειδή τα παιδιά κάνουν ό,τι οι μεγάλοι, προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά οικογενειακώς. Καθίστε όλοι μαζί στο τραπέζι και μαγειρέψτε υγιεινά. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.
• Τις ώρες που λείπετε από το σπίτι , και το παιδί είναι με τη γιαγιά, φροντίστε να μην υπάρχουν μπισκότα στο σπίτι ή σοκολάτες.
• Μην αρχίζετε και το προσβάλλετε λέγοντάς του ότι είναι υπέρβαρο και θα πρέπει να χάσει κιλά. Όλα τα πράγματα λέγονται με τον σωστό τρόπο. Μπορεί το παιδί να στενοχωρηθεί και να κάνει ακριβώς τα αντίθετα απ ότι εσείς περιμένετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved