10 συμβουλές για να έχουν εύκολο ύπνο τα παιδιά σας!

Πολλά παιδιά αργεί να τα πάρει ο ύπνος και άλλα πάλι όταν είναι η ώρα για το σχολείο με δυσκολία σηκώνονται. Όσο και αν πιέζετε να κοιμηθεί ένα παιδί νωρίς αν δεν είναι έτοιμο να κοιμηθεί δεν θα το κάνει επειδή το ζητάτε! Σε έρευνα του περιοδικού « KidsHealth» διαπιστώθηκε ότι το 70% των παιδιών δήλωσε ότι ήθελε θα μπορούσε να κοιμάται περισσότερο και το 71% των παιδιών δήλωσε ότι αισθάνθηκε υπνηλία όταν ήρθε η ώρα να ξυπνήσει για το σχολείο. Παρακάτω θα βρείτε 10 διασκεδαστικές συμβουλές για τον ύπνο των παιδιών σας ώστε να τα βοηθήσετε να μην νυστάζουν και να «χορταίνουν» τον ύπνο τους!

10 συμβουλές για να έχουν εύκολο ύπνο τα παιδιά σας!

1. Δώστε τους για απογευματινό σνακ μια μπανάνα ή αποξηραμένη μπανάνα ή ακόμη παγωτό ή γιαούρτι μπανάνα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο και σεροτονίνη που βρίσκεται στην μπανάνα θα βοηθήσει στην χαλάρωση των παιδιών.
2. Διδάξτε στα παιδιά σας την αναπνοή της κοιλιά. Με αυτή την τεχνική το στρες θα μειωθεί και θα σας εξασφαλίσει ένα πιο ξεκούραστο ύπνο.
3. Αρχίστε να γελάτε χωρίς λόγο! Πείτε αστεία, διαβάστε με αστεία φωνή ένα βιβλίο και γελάστε μαζί. Το γέλιο και θα μειώσει την υπερένταση και τα παιδιά σας θα έχουν χαρούμενα όνειρα.
4. Βάλτε στον τοίχο του παιδιού ότι το χαλαρώνει και ότι του αρέσει. Ότι χρειάζεται να κοιτάει ώστε να του κρατάει συντροφιά.
5. Δοκιμάστε να βάλετε ένα cd με μελωδίες χαλαρωτικές. Για παράδειγμα πουλιά που κελαηδούν, νερό να τρέχει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το παιδί θα κοιμηθεί σε χρόνο ντε τε!
6. Χρησιμοποιήστε μάσκα ματιών για τον ύπνο με άρωμα λεβάντα. Πρόκειται για μια καινοτομία που κρατά τα μάτια τον παιδιών κλειστά, τόσο όσο χρειάζεται να τα πάρει ο ύπνος.
7. Μην χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμα σεντόνια και κουβέρτες. Επιλέξτε το μπλε του νερού, ένα πράσινο ή ένα ροζ απαλό. Χρώματα που «καλμάρουν» και ηρεμούν ένα παιδί.
8. Περιποιηθείτε το παιδί σας πριν κοιμηθεί. Κάντε του ένα ζεστό ντους, κάντε του μασάζ. Ακόμη και τα παιδιά απολαμβάνουν τέτοιου είδους περιποίηση.
9. Αφήστε το παιδί σας να κάνει σαπουνόφουσκες πριν τον ύπνο του. Όσο τρελό και αν ακούγετε είναι μία τεχνική που ξεκουράζει τον εγκέφαλο.
10. Τέλος να θυμόσαστε, πως ποτέ δεν πρέπει να μαλώνετε, να φωνάζετε και να λέτε στο παιδί σας να πάει γρήγορα για ύπνο, ή γιατί σηκώθηκε και δεν είναι στο κρεβάτι του. Τέτοιου είδους εντάσεις αντί να κρατήσουν ένα παιδί ήρεμο, το ταράζουν με αποτέλεσμα να μην κοιμάται καλά, να κλαίει στον ύπνο του, να ξυπνάει ή ακόμη και να βλέπει άσχημα όνειρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved