Πόσο συχνά πρέπει να νιώθω το έμβρυο στην κοιλιά μου;

Από τα τέλη του πέμπτου μήνα και μετά, η μέλλουσα μαμά ζει το απόλυτο όνειρο καθώς αρχίζει και καταλαβαίνει κάθε κίνηση του εμβρύου.

Πόσο συχνά πρέπει να νιώθω το έμβρυο στην κοιλιά μου;

Η χαρά της, την πρώτη φορά που το νιώθει δεν περιγράφεται και φυσικά από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζει να συνειδητοποιεί πόσο αλλάζει η ζωή της με τον ερχομό του μωρού της. Η λαχτάρα της να το κρατήσει στην αγκαλιά της γίνεται ακόμα πιο έντονη. Πόσο συχνά όμως πρέπει να 'ακούει' το μωρό της και τι μπορεί να συμβαίνει αν για αρκετές ώρες το παιδί δεν έχει κουνηθεί καθόλου;

Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν πως σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη, η μέλλουσα μητέρα πρέπει να νιώθει το παιδί, τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην ώρα. Αν δεν το αισθανθείτε, δεν σημαίνει πως συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ειδικά τον τελευταίο μήνα κύησης, επειδή το παιδί έχει μεγαλώσει πολύ και δεν έχει χώρο για να γυρίσει μέσα στη μήτρα, ίσως να κάνετε και τρεις και τέσσερις ώρες να το 'νιώσετε'. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι ανησυχητικό, εκτός αν ο γιατρός σας έχει διαπιστώσει προβλήματα στο παιδί και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές ακόμα και στα λεπτά που περνούν ανάμεσα στα 'χτυπήματα' του παιδιού. Ο βασικός κανόνας λοιπόν με αρκετές παρεκκλίσεις ανάλογα την εγκυμοσύνη λέει πως το υγιές είναι δύο φορές μέσα στην ώρα να νιώθει η μητέρα το έμβρυο το οποίο αρκετά συχνά, τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει ακόμα και λόξιγκα μέσα στην κοιλιά. Τότε η μέλλουσα μητέρα αντιλαμβάνεται τις δονήσεις και φυσικά η χαρά που της δίνει, είναι μεγάλη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved