Η ανάπτυξη της όρασης στα βρέφη! Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Τα βρέφη αναπτύσσουν σταδιακά την όρασή τους κατά την διάρκεια της ανάπτυξης τους. Σε ηλικία ενός μήνα, το βρέφος εστιάζει σε αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου.

Η ανάπτυξη της όρασης στα βρέφη! Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Στην ηλικία των δύο μηνών, τα βρέφη μπορούν να ακολουθούν αντικείμενα. Τα μάτια ενός μωρού πρέπει να εστιάζουν μαζί και μέχρι την ηλικία των τριών μηνών πρέπει το παιδί να είναι σε θέση να ακολουθεί με τη ματιά του τα αντικείμενα. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατρο.

Πότε αναπτύσσεται η μακρινή όραση στα βρέφη;

Ο μακρινή όραση του παιδιού χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί. Μέσα σε μερικούς μήνες, το παιδί εκτός από τον χώρο που τον περιβάλλει πρέπει να μπορεί να εστιάζει και σε πιο μακρινές αποστάσεις και εξωτερικούς χώρους.

Τα μάτια ενός βρέφους είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα στο φως, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή. Τις πρώτες ημέρες το νεογνό δεν έχει καλή όραση. Μέσα σε λίγες μόλις βδομάδες μπορεί και βλέπει τις διαφορές των χρωμάτων και ξεχωρίζει τις εικόνες. Όσο αναπτύσσεται ο εσωτερικός ιστός του ματιού, τόσο πιο πολύ βελτιώνεται η όραση του παιδιού.

Όσον αφορά στα χρώματα η ανάπτυξη της όρασης των βρεφών, ώστε να αντιλαμβάνονται τις αποχρώσεις, γίνεται κι αυτή σταδιακά. Αρχικώς, αναγνωρίζουν το σκοτάδι και το φως και στη συνέχεια, αρχίζουν να ξεχωρίζουν και τις αποχρώσεις. Μέχρι τους τέσσερις πρώτους μήνες, η όραση του βρέφους όσον αφορά στα χρώματα έχει ολοκληρωθεί.

Η ικανότητα εστίασης και παρακολούθησης της πορείας των αντικειμένων συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι και την παιδική ηλικία. Είναι σημαντικό, όταν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα εστίασης στα παιδιά, να απευθυνθούν οι γονείς άμεσα σε έναν οφθαλμίατρο, ώστε να διορθωθεί άμεσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved