Μεγαλώνοντας δίδυμα, υπάρχουν διαφορές;

Όλοι πιστεύουν ότι όταν κάποια παιδιά είναι δίδυμα θα έχουν και την ίδια συμπεριφορά, τον ίδιο χαρακτήρα και τα ίδια ενδιαφέροντα. Μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους με ιδιαίτερο τρόπο όμως είναι δύο δύο ξεχωριστά άτομα που θα αναπτύξει το καθένα τη δική του προσωπικότητα και έχουν ανάγκη να υποστηρίξετε τις διαφορές τους.

Μεγαλώνοντας δίδυμα, υπάρχουν διαφορές;

Πως θα το πετύχετε:

Δώστε τους ονόματα που δεν μοιάζουν μεταξύ τους, κάντε τους διαφορετικά δώρα και φτιάξτε τους ξεχωριστές τούρτες στα γενέθλιά τους .

Να ντύνετε τα παιδιά με διαφορετικά ρούχα, όχι όπως συνηθίζουν οι γονείς των διδύμων και να τους αγοράζετε διαφορετικά παιχνίδια.

Να τα ενθαρρύνετε να επιλέγουν διαφορετικά ενδιαφέροντα

Σχέσεις μεταξύ των διδύμων

Συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις το ένα να είναι λίγο πιο δυναμικό από το άλλο. Κάποιο από τα δύο λοιπόν θα είναι ο «αρχηγός» και το άλλο θα «ακολουθεί».

Σε κάθε περίπτωση, τα δίδυμα αναπτύσσουν από πολύ νωρίς ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, ίσως γιατί περνούν πολύ χρόνο μαζί. Συχνά θέλουν να παίζουν αποκλειστικά μεταξύ τους, παραγκωνίζοντας άλλα παιδιά. Προσπαθήστε να τους δείξετε ότι είναι καλύτερο να παίζουν και με άλλα παιδιά και πως ναι μεν είναι καλό που είναι αγαπημένεα αλλά δεν πρέπει να έχουν αποκλειστικό δέσιμο. Μέσα στο σπίτι να αναλαμβάνετε ο καθένας από ένα για να τα διαχωρίζετε.

Χωρίζοντας τα δίδυμα

Στα δίδυμα δεν αρέσει ιδιαίτερα να αποχωρίζονται το ένα το άλλο και αυτό θα είναι ότι δυσκολότερο. Επειδή όμως αναπόφευκτα ο αποχωρισμός κάποια στιγμή μεγαλώνοντας θα έρθει καλό θα ήταν να είναι προετοιμασμένα. Ξεκινήστε να τα χωρίζετε σταδιακά από νωρίς. Αν δυσκολεύονται, δοκιμάστε να παίζουν ξεχωριστά παιχνίδια στον ίδιο χώρο με άλλα παιδιά. Στο σχολείο προτιμήστε να είναι σε διαφορετικές τάξεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved