Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να κοιμάται με ασφάλεια το νεογέννητο!

Τα νεογέννητα μωράκια τρώνε και κοιμούνται. Τις περισσότερες ώρες τις περνάνε στο κρεβατάκι τους γι' αυτό κι εμείς από τη μεριά μας πρέπει να τους εξασφαλίσουμε έναν ασφαλή ύπνο.

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να κοιμάται με ασφάλεια το νεογέννητο!

Σας παρουσιάζουμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά από το νεογέννητο μωράκι σας τους κινδύνους που παραμονεύουν.

• Ο χώρος που κοιμάται δε θα πρέπει να έχει λούτρινα ζωάκια ή παιχνίδια. Είναι πολύ μωρό και οτιδήποτε τέτοιο, μέσα στον ύπνο του μπορεί να το τραυματίσει.
• Η καλύτερη και η πιο ασφαλής στάση που θα πρέπει να κοιμάται το αγγελούδι σας είναι στο πλάι ή ανάσκελα. Ενώ παλαιότερα οι ειδικοί συμβούλευαν τους γονείς να βάζουν τα μωρά για ύπνο μπρούμυτα, αυτό με τα χρόνια άλλαξε καθώς μπορεί να προκληθεί παλινδρόμηση ή αναρρόφηση.
• Τον πρώτο καιρό καλό είναι το μωρό σας να κοιμάται στο υπνοδωμάτιό σας, στο παρκοκρέβατο ή στην κούνια του. Με αυτόν τον τρόπο και η μητέρα μπορεί να το θηλάσει ευκολότερα ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να πάθει κάτι μέσα στον ύπνο του.
• Η πιπίλα μπορεί να είναι σωτήρια όταν είναι το αγγελούδι σας πολύ μωρό. Σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά και με έρευνες που έχουν γίνει παλαιότερα, το πιπίλισμα είναι μια ενστικτώδης λειτουργία όπου το νεογέννητο δε βυθίζεται βαθιά σε ύπνο. Η χρήση της πιπίλας μάλιστα, μπορεί να σώσει το βρέφος από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved