Γλωσσέψαμε τη μπέρδα μας! Εσείς θυμάστε τους γλωσσοδέτες;

Γλωσσοδέτες! Το αστείο παιχνίδι που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά και ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια! Εμείς μαζέψαμε τους πιο δημοφιλής και σας προτρέπουμε να τους μάθετε και στα παιδιά σας! Το παιχνίδι θα τους μείνει αξέχαστο! 

Γλωσσέψαμε τη μπέρδα μας! Εσείς θυμάστε τους γλωσσοδέτες;

Βέβαια η αλήθεια είναι και ότι σε εμάς τους μεγάλους, άμα ξεκινήσει κάποιος το παιχνίδι όλοι θα συμμετάσχουμε και μάλιστα προβλέπεται ότι θα πέσει πολύ γέλιο! Και βέβαια δεν ξεχνάμε, ότι όποιος το πει πιο γρήγορα και πιο σωστά ταυτόχρονα είναι ο νικητής! Ιδού οι πιο δημοφιλής γλωσσοδέτες!

- Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη.

- Μια πάπια, μα ποια πάπια; Μια πάπια με παπιά.

-Μια τίγρης με τρία τιγράκια.

- Βαρέλι νεροβάρελο, ποιος σε νεροβαρελόδενε; - Του νεροβαρελοδέτη ο γιος.

- Ο παπάς ο παχύς, έφαγε παχιά φακή. Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;

- Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας ο τζιτζιμιτζιχότζιρας, ανέβηκε στη τζιτζιριά στη μιτζιριά στη τζιτζιμιτζιχοτζιριά, να κόψει τζίτζιρα μίτζιρα τζιτζιμιτζιχότζιρα.

- Εκκλησιά μολυβδωτή, μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή, ποιος την μολυβδοκοντυλογλυπτοπελέκησε; Ο γιος του μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή; Αν είχα εγώ τα σύνεργα του γιου του μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή, θα τη μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκούσα καλύτερα από το γιο του μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή

- Ο γιος του Ρουμπή, του Κουμπή, του ρουμποκομπολογή, βγήκε να ρουμπέψει, να κουμπέψει, να ρουμποκομπολογέψει, και τον πιάσαν οι ρουμπήδες, οι κουμπήδες, οι ρουμποκομπολογήδες.

Θυμηθήκατε και άλλους; Στείλτε τους μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved