Οι πρώτες μέρες στο σπίτι με το νεογέννητο-Πώς να καταπολεμήσω την κούραση!

Πολλές γυναίκες προτού γεννήσουν, νομίζουν ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι η ώρα του τοκετού.

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι με το νεογέννητο-Πώς να καταπολεμήσω την κούραση!

Κάτι βέβαια που είναι απολύτως λογικό, αφού είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Όσα κι αν έχουμε διαβάσει όσα κι αν μας έχουν πει, αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.

Το μωράκι μας γεννιέται, οι μέρες στο νοσοκομείο περνούν αμέσως, και φτάνει η στιγμή που επιστρέφουμε στο σπίτι! Εκεί λοιπόν, οι περισσότερες από εμάς τα βρίσκουμε σκούρα! Ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι αυτό το τόσο δα πλασματάκι εξαρτάται από εμάς και μόνο. Οι πρώτες εβδομάδες φροντίδας του, μπορεί να προκαλέσουν σοκ στον οργανισμό μας, εξουθενώνοντάς τον. Εμείς θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την κούραση.

• Καταρχήν, περιορίστε τις συχνές επισκέψεις στο σπίτι, τις πρώτες ημέρες. Μπορεί για εκείνους να είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός, αλλά για εσάς είναι επιπλέον κούραση.
• Κάντε μόνο τις αναγκαίες δουλειές του σπιτιού. Αν έχετε συγγενείς να σας βοηθήσουν ή την οικονομική δυνατότητα για γυναίκα ακόμη καλύτερα.
• Μην παραμελείτε το φαγητό σας. Η διατροφή σας πρέπει να είναι σωστή και ισορροπημένη. Μην τρώτε απ έξω.
• Τις ώρες που το μωρό κοιμάται ξεκουραστείτε κι εσείς. Μπορείτε να χαμηλώσετε ακόμη και το τηλέφωνο για να μην σας ενοχλούν.
• Εφαρμόστε λίγο πριν κοιμηθείτε τις τεχνικές χαλάρωσης.
• Κάντε κάτι για τον εαυτό σας. Πηγαίνετε κομμωτήριο ή για μασάζ. Είναι κάτι που θα σας αναζωογονήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved