Sensory games ή αλλιώς αισθητηριακά παιχνίδια με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά (TikTok βίντεο)

  • Τι είναι τα αισθητηριακά παιχνίδια ή αλλιώς sensory games
  • Sensory games για παιδιά από το TikTok
Sensory games ή αλλιώς αισθητηριακά παιχνίδια με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά (TikTok βίντεο)

Για τα μικρά παιδιά, τααισθητηριακά παιχνίδια είναι το κλειδί για την ανάπτυξή τους. Ενώ πολλά παιδιά αλληλοεπιδρούν φυσικά με το περιβάλλον τους, δεν βλάπτει ποτέ οι γονείς να προσθέτουν κάποιες ειδικές για τις αισθήσεις δραστηριότητες μέσα στην καθημερινότητα των παιδιών.

Ευτυχώς, το TikTok εκτός από αστεία βιντεάκια είναι γεμάτο και με βίντεο γονιών που δημιουργήσει δικά τους sensory games για τα παιδιά εντελώς ακίνδυνα, βρώσιμα και εύκολα.

Τι είναι τα αισθητηριακά παιχνίδια ή αλλιώς sensory games

Αισθητηριακά ονομάζονται όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις (όραση, αφή, ακοή, όσφρηση, γεύση) και προκαλούν τα παιδιά να τις χρησιμοποιήσουν.

Μέσα από τα αισθητηριακά παιχνίδια τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους μ’ έναν εμπειρικό τρόπο, γνωρίζουν καλύτερα τις λειτουργίες του σώματός τους και αποκτούν περισσότερα ερεθίσματα. Επιπλέον το sensory game συμβάλλει στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, αναπτύσσει και βελτιώνει τη λεπτή κινητικότητά τους (αδρή και λεπτή) και τέλος βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού μαθαίνοντάς του να επεξεργάζεται τα ερεθίσματα και μηνύματα που δέχεται.

Sensory games για παιδιά από το TikTok

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το αισθητηριακό παιχνίδι είναι κάθε παιχνίδι που ενεργοποιεί τις αισθήσεις ενός παιδιού - όραση, αφή, ακοή, όσφρηση, γεύση. Μαμάδες στο TikTok δείχνουν τα παιχνίδια που δημιούργησαν για τα παιδιά τους, θέλοντας να βοηθήσουν και άλλους γονείς να κάνουν το ίδιο. Κάθε sensory game είναι διαφορετικό και βοηθά με διαφορετικό τρόπο ένα παιδί.

Δείτε παρακάτω 5 sensory games (αισθητηριακά παιχνίδια) για παιδιά.

Παιδικός κήπος

Αυτό το αισθητηριακό παιχνίδι βοηθά ένα παιδί να φυτέψει, να ποτίσει και να μάθει τα λαχανικά. Θα χρειαστείτε ένα μπολ γεμάτο με χώμα που θα φτιάξετε είτε από τριμμένα μπισκότα oreo είτε από ένα μείγμα από κακάο, ζάχαρη άχνη.

Ώρα για μπάνιο

Φτιάξτε γιγάντια φασόλια από ένα "μακαρόνι" πισίνας που θα κόψετε σε κομμάτια. Έπειτα ζητήστε από τα παιδιά να φτιάξουν κολιέ ή πύργους, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Κολάζ με διάφορα υλικά

Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι και σχεδιάστε αγαπημένα σχέδια, όπως πεταλούδες, μέλισσες, καρδούλες ή αστέρια. Έπειτα μαζέψτε υλικά από έξω (φύλλα, κλαδιά), χρησιμοποιήστε γκλίτερ και ό,τι άλλο θέλουν τα παιδιά και αφήστε τα να τα κολλήσουν επάνω στο σχέδιο.

Ζωγραφική σε ψωμί του τοστ

Κι όμως, ήρθε η στιγμή που μπορείτε να πείτε στο παιδί σας "παίξε με το φαγητό σου". Αραιώστε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε νερό και με πινέλα ζητήστε τους να ζωγραφίσουν το ψωμί του τοστ, όπως στο βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved