Μέχρι ποια ηλικία πρέπει να ρεύεται το μωρό;

  • Μέχρι ποια ηλικία πρέπει να βοηθάτε το μωρό να ρευτεί;
  • Σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό δεν είναι υποχρεωτικό να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα.
Μέχρι ποια ηλικία πρέπει να ρεύεται το μωρό;

Το μωρό πρέπει να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα κι αυτό προκειμένου να απελευθερώνεται η ποσότητα αέρα που έχει συσσωρευτεί στο στομάχι του κατά τον θηλασμό ή το τάισμα με το μπιμπερό. Εάν το μωρό δεν ρευτεί, ο αέρας παραμένει στο στομάχι και ενδέχεται να του προκαλέσει δυσανασχέτηση την οποία εκφράζει με κλάμα και γκρίνια.

Οι ειδικοί συνιστούν οι γονείς να βοηθούν το μωρό να ρευτεί μετά από κάθε γεύμα, ακόμα και αν αυτό δεν δείχνει σημάδια δυσφορίας, ενώ το ιδανικό είναι να κάνει τρία με τέσσερα ρεψίματα τη φορά.

Μέχρι ποια ηλικία πρέπει να ρεύεται το μωρό;

Ένας γενικός κανόνας είναι τα μωρά να ρεύονται μέχρι και των τέταρτο με έκτο μήνα, διάστημα κατά οποίο τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο. Ωστόσο, το κάθε μωρό είναι διαφορετικό και τα ίδιο και ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται το γαστρεντερικό του σύστημα. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πότε το ρέψιμο δεν είναι πλέον απαραίτητο μετά από κάθε γεύμα.

repsimo mwrou

Σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό δεν είναι υποχρεωτικό να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα

Μπορεί να κάτσει και να κινείται

Στον έκτο περίπου μήνα, τα περισσότερα μωρά έχουν τον έλεγχο του κεφαλιού και του λαιμού τους και μπορούν να κάτσουν χωρίς βοήθεια. Την ίδια περίπου περίοδο πιθανά να ξεκινήσουν και το μπουσούλημα. Επιπλέον, το γαστρεντερικό τους σύστημα είναι σχετικά πιο ανεπτυγμένο.

Το μωρό ρεύεται και μόνο του

Εάν το μωρό ρεύεται από μόνο του σημαίνει ότι το γαστρεντερικό του σύστημα είναι αρκετά ανεπτυγμένο και μπορεί να ρευτεί όποτε νιώσει την ανάγκη, χωρίς τη δική σας βοήθεια.

Δείχνει ευδιάθετο μετά από κάθε γεύμα

Εάν το μωρό είναι μεγαλύτερο των πέντε με έξι μηνών και μετά από κάθε γεύμα δείχνει ευδιάθετο και ορεξάτο, είναι μία ακόμα ένδειξη ότι δεν χρειάζεται να το βοηθήσετε να ρευτεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιοι ειδικοί συσχετίζουν το ρέψιμο με την εμφάνιση κολικών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κάποιες απόψεις το ρέψιμο μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη κατά των κολικών, αν και οι γνώμες των ειδικών διίστανται για το συγκεκριμένο θέμα. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας κι εκείνος θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved