Πότε σταματάει η ανάπτυξη των αγοριών;

Σε ποια ηλικία σταματούν τα αγόρια να ψηλώνουν και να αλλάζουν; 

Πότε σταματάει η ανάπτυξη των αγοριών;

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, θα βιώνει πολλές και περίπλοκες αλλαγές ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας.

Τα αγόρια. αρχίζουν συνήθως την εφηβεία σε ηλικία περίπου 11 ή 12 ετών και μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια ολοκληρώνεται η πιο σημαντική ανάπτυξή τους.

Η ανάπτυξη κατά την εφηβεία

Η εφηβεία είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία θα συμβεί τουλάχιστον το 25% της συνολικής ανάπτυξης των αγοριών.

Οι περισσότερες αλλαγές συμβαίνουν κατά το τελευταίο μέρος της εφηβείας, περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξή της. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ύψος των αγοριών μπορεί να αυξηθεί περίπου 3 ίντσες ( 7,6 cm) ανά έτος. Συνήθως μέχρι τα 16 έτη έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αγοριών αν και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζεται μέχρι και τα 18 έτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και όταν μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης των αγοριών, θα συνεχίσουν να κερδίζουν μυϊκή μάζα. Και φυσικά, μην ξεχνάτε την ανάπτυξη των ποδιών… Ναι, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να αγοράζετε παπούτσια σε μεγαλύτερο, κάθε φορά, νούμερο για μερικά χρόνια ακόμα.

anaptixi agorion1

Ύψος αγοριού

Το ύψος ενός παιδιού καθορίζεται κυρίως από τα γονίδια των γονιών του. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, ιδίως η διατροφή, μπορούν επίσης να επηρεάσουν το ύψος του αγοριού. Θα πρέπει να περιμένετε αυξημένη όρεξη όταν το παιδί σας διανύει την εφηβεία. Φροντίστε να τρέφετε σωστά και όσο πιο υγιεινά γίνεται.

Τι να κάνετε εάν ανησυχείτε για την ανάπτυξη του εφήβου σας

Σε μερικά αγόρια η ανάπτυξη ξεκινά νωρίς, 9 ετών και σε άλλα 14 ετών.Ωστόσο, εάν ο γιος σας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια εφηβείας πριν από τα 9 ή δεν αναπτύσσεται όπως θα έπρεπε μέχρι την ηλικία των 14 ετών, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας. Εάν διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να σας παραπέμψει σε ειδικό, γενετιστή ή ενδοκρινολόγο.

Τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να αισθάνονται περίεργα για την ανάπτυξή τους, ειδικά εάν τη συγκρίνουν με τους συνομηλίκους τους.
Φροντίστε να παραμείνετε θετικοί με τις αλλαγές στην εμφάνισή τους καθώς και στον ρυθμό της ανάπτυξή τους.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved