10 συμβουλές για εφήβους και νέους: Πώς να πετύχετε τους στόχους σας;

Καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, ξεχνά τα όνειρα που είχε σαν παιδί. Από ένα ευαίσθητο και αθώο παιδί μετατρέπεται στην αρχή σε επαναστάτη έφηβο και αργότερα σε ώριμο και ισχυρό νέο.

10 συμβουλές για εφήβους και νέους: Πώς να πετύχετε τους στόχους σας;

Η καθημερινότητα και ο διαρκής αγώνας για επιβίωση παίρνουν προβάδισμα, ενώ τα όνειρα αλλοιώνονται και πολλές φορές λησμονούνται. Ακούμε συχνά γύρω μας τη φράση «έχω χάσει τον εαυτό μου» και αυτό μας λυπεί και μας απογοητεύει.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους νέους πως να επανασυνδεθούν με τους πρωταρχικούς τους στόχους και τα όνειρα.

1. Μην πιέζεις τον εαυτό σου

Καθημερινά, αναγκάζεσαι να ασχοληθείς με πράγματα που δεν έχεις επιλέξει ο ίδιος. Είτε επειδή σου το επέβαλαν, είτε επειδή έτσι πρέπει. Μην αναλώνεσαι σε αυτά. Αφοσιώσου σε ό,τι θέλεις εσύ πραγματικά.

2. Ανακάλυψε τις επιθυμίες σου και κυνήγησέ τες

Πολύ συχνά στη ζωή μας, επηρεαζόμαστε από τη γνώμη των άλλων. Στην ουσία νομίζουμε ότι κάνουμε αυτό που θέλουμε, ενώ στην ουσία είναι οι άλλοι που αποφασίζουν για μας. Ώρα να αλλάξει αυτό. Κυνήγησε τις δικές σου επιθυμίες και όχι αυτό που θα ευχαριστήσει τους άλλους.

3. Ιεράρχησε τις επιθυμίες σου

Φτιάξε μια λίστα με όσα επιθυμείς να κάνεις και ξεκίνα να τα υλοποιείς. Ακόμα και αυτά που σου μοιάζουν ασήμαντα. Μια βόλτα στην παραλία, ένα ταξίδι ζωής, οτιδήποτε σε ευχαριστεί. Θα αρχίσεις να νιώθεις ικανοποίηση.

4. Ανακάλυψε τα ταλέντα σου και αξιοποίησε τα

Όλοι κρύβουμε μέσα μας ταλέντα τα οποία ίσως δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει. Σκέψου προσεκτικά τι είναι αυτό που κάνεις με επιτυχία και προσπάθησε να το αξιοποιήσεις. Μπορείς να συμβουλευτείς και τα κοντινά σου πρόσωπα που σίγουρα έχουν παρατηρήσει τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις.

5. Πίστεψε στις ικανότητες σου

Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου και θα τα καταφέρεις. Δεν υπάρχει «δεν μπορώ», υπάρχει μόνο «δεν προσπαθώ».

6. Μη φοβάσαι να κάνεις λάθος

Ουδείς αλάνθαστος. Αν δε δοκιμάσεις, αν δεν αποτύχεις, δε θα μάθεις και δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Τί κι αν πήρες ένα λάθος δρόμο; Την επόμενη φορά θα διαλέξεις τον σωστό.

7. Βρες χρόνο για χαλάρωση

Μην υπερφορτώνεις καθημερινά τον εαυτό σου με έννοιες μέχρι τελικής πτώσεως. Βρες χρόνο για στιγμές χαλάρωσης. Το έχεις ανάγκη τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

8. Άκου τη Διαίσθηση σου

Να δίνεις σημασία στα σημάδια. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και να βασίζεσαι σε αυτό. Καμιά φορά μπορεί να κάνεις λάθος αλλά τουλάχιστον θα μάθεις τι πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά.

9. Άσε τα πράγματα να σε οδηγήσουν

Καμιά φορά όταν κυνηγάμε κάτι πολύ, αυτό τρέχει πιο γρήγορα από εμάς. Συνήθως, εάν σταματήσουμε να επιμένουμε σε κάτι, θα παρατηρήσουμε πόσες άλλες ευκαιρίες είναι εκεί για εμάς και μας περιμένουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved