Ύπνος βρέφους: Πώς θα ρυθμίσετε τον ύπνο του μωρού σας

Ύπνος βρέφους: Η ρουτίνα ύπνου αποτελεί μια από τις τρεις βασικές ρυθμιστικές λειτουργίες μαζί με τη σίτιση και το συναίσθημα.

Ύπνος βρέφους: Πώς θα ρυθμίσετε τον ύπνο του μωρού σας

Όσο το μωρό μεγαλώνει αλλάζουν οι καθημερινές του ανάγκες και προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στο περιβάλλον. Αυτό ονομάζεται ρυθμιστική λειτουργία δηλαδή εναρμόνιση με την εξωμήτρια ζωή. Με την ρουτίνα ύπνου το μωρό εκπαιδεύεται να διαχωρίζει τη μέρα από την νύχτα, να τρώει λιγότερα γεύματα κατά την διάρκεια της νύχτας κ.α . Πράγματι, σε ηλικία 2-3 μηνών το μωρό χρειάζεται λιγότερο φαγητό από τον πρώτο καιρό και έτσι σιγά- σιγά μπορούμε να βάλουμε και τον ύπνο του σε ένα πρόγραμμα.

Πώς να εδραιώσουμε μια ρουτίνα ύπνου; Οδηγίες για γονείς

Λίγο πριν κοιμηθεί το μωράκι μας καλό είναι να διατηρήσουμε κάποιες σταθερές συνήθειες οι οποίες θα το προετοιμάζουν για ύπνο.

Με τον καιρό θα πρέπει να αφήνουμε το μωρό μας χαλαρωμένο στην κούνια του και σταδιακά να απομακρυνόμαστε, ώστε να μάθει να κοιμάται μόνο του. Είναι σημαντικό να το προετοιμάζουμε πριν τον ύπνο και να δημιουργούμε μια ρουτίνα χαλάρωσης.

Σε αυτή την αναπτυξιακή περίοδο το βρέφος χρειάζεται χρόνο. Ακολουθήστε τα παραπάνω και περιμένετε μέχρι να κατακτήσει τις ρυθμιστικές λειτουργίες. Εφόσον έχει κλείσει τους 7 μήνες και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στον ύπνο τότε καλό είναι να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού. Επίσης, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα αναπτυξιακό κέντρο , ώστε να κάνετε συμβουλευτική γονέων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved