Αυτισμός σε μωρό 15-20 μηνών: Σημάδια για να τον αναγνωρίσετε

Τα πρώιμα Σημάδια Αυτισμού σε μωρό ηλικίας 15-20 μηνών είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς.

Αυτισμός σε μωρό 15-20 μηνών: Σημάδια για να τον αναγνωρίσετε

Αυτό που μπορούν να παρατηρήσουν οι γονείς είναι ότι το μωρό τους έχει ασυνήθιστες συμπεριφορές, γιατί ίσως έχουν μεγαλύτερο παιδί, το συγκρίνουν μαζί του και καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αν πάλι δεν έχουν μεγαλύτερο παιδί, αναρωτιούνται αν και άλλα μωρά 15-20 μηνών έχουν παρόμοιες συμπεριφορές, κι αν αυτές είναι φυσιολογικές.

Πρώιμα Σημάδια βρεφικού Αυτισμού σε μωρό ηλικίας 15-20 μηνών πως τα περιγράφουν οι γονείς

Καθημερινά εξετάζει μωρά και νήπια μεταξύ 6- 36 μηνών, που οι γονείς τους έχουν ανησυχία- υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πώς περιγράφουν οι γονείς τα αυτιστικά σημάδια σε ένα μωρό, νήπιο

Η μητέρα της Αντωνίας 17 μηνών

"Μας τραβά από το χέρι να της δώσουμε κάτι που ζητά!! Όταν την φωνάζουμε με το όνομα της δεν γυρίζει πάντα, χρειάζεται να το επαναλάβουμε αρκετές φορές. Δύσκολα θα κάνει αντίο με το χέρι της, το κάνει όποτε θέλει. Δεν εκτελεί εντολές πάντα όταν εμείς της το ζητήσουμε «φέρε μου την κούκλα από το δωμάτιο σου»".

Η μητέρα του Ανάσταση 16 μηνών

"Άρχισε να μιλάει νωρίς, αλλά μετά σταμάτησε. Τώρα δεν μιλά καθόλου. Όταν του μιλάμε δεν γυρίζει να μας κοιτάξει αμέσως. Δείχνει σαν να μας γραφεί, σαν να μην θέλει να μας δώσει σημασία. Δεν δέχεται να καθίσει μαζί μου να του δείξω τις εικόνες από ένα βιβλίο, αντιστέκεται και φεύγει, θέλει να ασχολείται μόνο με ό,τι τον ενδιαφέρει. Όταν του λέμε «φέρε το αρκουδάκι σου να παίξουμε» δεν έρχεται πάντα αμέσως".

Δείτε ένα σχετικό βίντεο και παρατηρήστε. Το παιδί αυτό δεν μιλά ακόμα, ωστόσο μπορεί και συνεργάζεται και κάνει μια μεγάλη ποικιλία από χειρονομίες, νοήματα, νεύματα για να επικοινωνήσει μαζί μας.

Επικοινωνία Με Χειρονομίες Και Νοήματα Σε Παιδί 16- 18 Μηνών

Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας δεν μπορεί να κάνει αυτές τις δραστηριότητες γιατί δεν έτυχε να του τις έχετε μάθει, αρχίστε την εξάσκηση από σήμερα!

Δοκιμάστε τον επόμενο μηνά να του μάθετε να επικοινωνεί με χειρονομίες.

Αν πάλι έχετε δοκιμάσει να του μάθετε, αλλά διαπιστώνετε ότι δεν συνεργάζεται ή ότι δεν μπορεί να μάθει παρόλο που προσπαθήσατε αρκετά, σε αυτή την περίπτωση σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό στο κέντρο μας. Συζητώντας μαζί του θα σας προτείνει λύσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved