Πώς περνάει ένας μπαμπάς στο παιδικό πάρτι;

Κάθε φορά που η Εύα επέστρεφε και η Έλενα επιστρέφει στο σπίτι με ένα φάκελο, καταλαβαίνω ότι «έκλεισε» μια από τις μέρες του προσεχούς ή του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Νίκος Συρίγος
Πώς περνάει ένας μπαμπάς στο παιδικό πάρτι;

Κάποιες, σπάνιες ομολογουμένως, φορές και οι δύο. Κι όταν αυτό επιβεβαιώνεται με τη φράση «μπαμπά η Μαρία/Κλειώ/Έρη/Σίλια κλπ έχει πάρτι την Κυριακή!!!» προσπαθώ να συμμεριστώ τον ενθουσιασμό των κοριτσιών. Ή τουλάχιστον να μην δείχνω την απογοήτευση μου. Γιατί (και ναι θα πω την αλήθεια) δεν είναι όλα τα παιδικά πάρτι ωραία. Ούτε για τα παιδιά, ούτε για τους γονείς…

Υπάρχουν συναρπαστικά, φυσιολογικά, βαρετά και ποολλλυυύ βαρετά πάρτι! Για τα παιδιά βγάλτε την τελευταία κατηγορία, γιατί πάντα θα βρουν κάτι να κάνουν για να σπάσουν τη βαρεμάρα τους. Εσύ πάλι, ως μπαμπάς, μπορεί και όχι. Γιατί, βλέπεις, δεν συνοδεύουν όλοι οι μπαμπάδες τα… γυναικόπαιδα στα πάρτι. Είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων, είτε από επιλογή. Οπότε; Οπότε παίζεις μπάλα με τους μπαμπάδες που είναι εκεί…

Και καλά να είναι κάποιος από αυτούς που κάνεις παρέα και εκτός πάρτι ή έστω ταιριάζουν τα χνώτα σου! Τότε περνάει η ώρα. Όχι με τρελό κέφι αλλά περνάει. Αν πέσεις όμως πάνω σε μπαμπά που τα ενδιαφέροντα σου με τα ενδιαφέροντα του ταιριάζουν μόνο στο ότι τα παιδιά σας είναι συμμαθητές; Τότε κλάψτε ουρανοί κι αστέρια… Μαζί κι εσύ! Τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται πολύ όταν δεν υπάρχουν μπαμπάδες αλλά ΜΟΝΟ μαμάδες. Γιατί οι μαμάδες στα πάρτι, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο μιλάνε μεταξύ τους και μόνο για θέματα που αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μαμάδες. Μόνο. Από τις δύσκολες μέρες μέχρι το αν πρέπει να βάζεις κανέλα στο κοκκινιστό (να βάζεις). Από εκεί και πέρα το χάος. Άσε που όταν και αν θα σου απευθύνουν το λόγο, αν έχεις πάει μαζί με τη μαμά, θα σου πουν «α εμένα ο Μπάμπης δεν έρχεται ποτέ!» με οίκτο (περισσότερο) και θαυμασμό (πολύ λιγότερο) ή αν έχεις πάει μόνος στην καλύτερη θα απαντήσεις περίπου 10-15 φορές στην ερώτηση «η σύζυγος που είναι;».

Κάπως έτσι περνάνε οι ώρες, μέρες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια… Και απλά εύχεσαι να είσαι τυχερός και κάποια στιγμή να γνωρίσεις σε ένα πάρτι έναν τύπο ή ένα ζευγάρι στην καλύτερη, που η σχέση σας θα εξελιχθεί σε ΑΛΗΘΙΝΗ φιλία! Και το λέω γιατί σε μία τουλάχιστον περίπτωση, μπορώ να πω ότι είχαμε τύχη βουνό… Για να τελειώνουμε: Να πηγαίνετε στα πάρτι. Είτε βαριέστε, είτε όχι. Γιατί τα παιδιά σάς θέλουν μαζί. Καμαρώνουν… Κι ας σας δουν μία που μπαίνουν στο πάρτι και μία που βγαίνουν. Αρκεί.

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved