Tι νιώθει η Έλενα ακούγοντας «αγάπη μου από κάρβουνο και θειάφι»;

Από τον περασμένο Οκτώβριο και μετά, τα κορίτσια, έβαλαν και κάτι άλλο στο μυαλό τους, ακούγοντας τη λέξη «μπαμπάς»: Μουσικός Παραγωγός.

Tι νιώθει η Έλενα ακούγοντας «αγάπη μου από κάρβουνο και θειάφι»;

Ας είναι καλά ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6 που μου εμπιστεύτηκε τρεις ώρες στον αέρα του (10 πμ-1 μμ) κάθε μέρα, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή.

Κάπως έτσι τα κορίτσια, η Εύα και η Έλενα, κατάλαβαν ότι αυτό που έκανε μέχρι τότε ο μπαμπάς στο σπίτι, να τους βάζει δηλαδή μουσικές, θα το κάνει στο ραδιόφωνο, όπου και θα τον ακούνε κάνα-δυο άνθρωποι παραπάνω και θα πληρώνεται (!). Με τη διαφορά ότι εκεί δεν θα μπορούν να με… αποδοκιμάζουν, όταν το τραγούδι δεν τους αρέσει! Όταν φυσικά με ακούν και δεν είναι στο σχολείο (λέτε να με ακούν και στο σχολείο;).

Γενικά τα κορίτσια, αντιλαμβάνονται την ευτυχία του μπαμπά να κάνει το… χόμπι του επάγγελμα και για τρεις ώρες την ημέρα να πατάει pause σε όλα τα άλλα, τα επαγγελματικά και να ταξιδεύει παρέα με τα τραγούδια του.

niksirigos 30084316 896657740506812 2103476335048392704 n

Κι αν της Εύας το ρεπερτόριο δεν περνάει ούτε απ’έξω από τον Μουσικό, η Έλενα, όχι μόνο ακούει ελληνική μουσική αλλά άμα λάχει κάνει και παραγγελιές. Τις προάλλες με έβαλε μάλιστα σε σκέψεις. Μεγάλες. Ήταν από τις ημέρες της κοπάνας. Μια απ’αυτές που ξύπνησε…. πολλλλύυυυ κουρασμένη και δεν μπορούσε να πάει σχολείο. Έκατσε σπίτι και στη μιάμιση ώρα περίπου που την είδα μέχρι να φύγω για τον σταθμό, είχε γυρίσει όλο το σπίτι 20-30 φορές. Για τέτοια κούραση μιλάμε. Μου λέει λοιπόν φεύγοντας… «Μπαμπά θα μου βάλεις ένα τραγούδι;» - Φυσικά… Ποιο θέλεις; «Τη Ρόζα…». Σέκος ο μπαμπάς! Τη «Ρόζα» του Μητροπάνου… Που πιο… ζεϊμπέκικο πεθαίνεις! Που πιο δύσκολους στίχους από αυτούς του Άλκη Αλκαίου δύσκολα θα συναντήσεις! Που η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου δεν είναι και… παιδική! Που τραγουδάει ο Μητροπάνος… Έφυγα χαμογελώντας. Στη διαδρομή, σκεφτόμουν πώς μπορεί να αρέσει σε ένα κορίτσι 9 χρονών ο Μητροπάνος; Και όταν έβαλα το τραγούδι προσπάθησα να καταλάβω τι μπορεί να νιώθει η Έλενα, η 9χρονη Έλενα ακούγοντας

Αγάπη μου από κάρβουνο και θειάφι
πώς σ’ έχει αλλάξει έτσι ο καιρός
περνάνε πάνω μας τα τροχοφόρα
και γω μέσ’ στην ομίχλη και τη μπόρα
κοιμάμαι στο πλευρό σου νηστικός…

Δεν την έχω ρωτήσει ποτέ. Για να μην τη βάλω να αναλύσει τα λόγια. Τα βαριά. Στο φινάλε δεν με νοιάζει αν καταλαβαίνει στα 9 της, τι ακριβώς λέει το τραγούδι. Ούτε καν ποια είναι η Ρόζα… Θα τα μάθει όλα μεγαλώνοντας. Τώρα ας χαρεί τη μουσική και τη φωνή του Μητροπάνου… Αρκεί.

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved