Πρώτη φορά με… πεθερά!

Ο Νίκος Συρίγος μετράει αντίστροφα για την άφιξη της Βασιλείας και (ομολογεί) πως ανυπομονεί το ίδιο με τις γυναίκες του σπιτιού για χίλιους κι έναν (Ρέμος) λόγους!

Νίκος Συρίγος
Πρώτη φορά με… πεθερά!

Από τη στιγμή που μπήκαμε με την Έλενα στο αεροπλάνο της επιστροφής (της) από τα Χανιά στην Αθήνα, το μικρό βάσανο μέτραγε αντίστροφα. Για το πότε θα ξαναδεί τη γιαγιά της. Την πεθερά μου. Σε όσα τηλεφωνήματα δε, μεταξύ εγγονής- γιαγιάς, ήμουν μπροστά η τελευταία ερώτηση της Έλενας ήταν «γιαγιά πόσες μέρες θα κοιμηθώ για να έρθεις;». Ποια ρολόγια τώρα και ποια ημερολόγια; Η Έλενα μετράει το χρόνο με τον ύπνο!

Στο τελευταίο τηλεφώνημα δεν χρειάστηκε να απαντήσει η γιαγιά... Πρόλαβα εγώ: «Στις 2 Νοεμβρίου Έλενα, άρα πρέπει να κοιμηθείς ακόμη 13 φορές...». Δεν ξέρω αν το «13» φάνηκε πολύ ή λίγο στην Έλενα αλλά έχοντας πια έναν ορατό στόχο, πήγε εύκολα για ύπνο. Αν μπορούσε δε να γινόταν κάτι σε... ωραία κοιμωμένη και να ξύπναγε απευθείας τη μέρα άφιξης της Βασιλείας, είμαι σίγουρος ότι θα χαλάλιζε το παιχνίδι και τις σκανταλιές.

Η πλάκα είναι πως εν όψει του χειμώνα... πρώτη φορά με πεθερά, έχω κι εγώ ανάλογη ανυπομονησία. Γιατί θυμάμαι πως ένιωθα κι εγώ έχοντας τη γιαγιά στο σπίτι μας, γιατί ξέρω πως τα παιδιά και η Ειρήνη θα είναι... υπερχαρούμενα και γιατί (το ομολογώ) εσχάτως απολαμβάνω αφάνταστα το να μαλώνω με την πεθερά μου!

Βλέπετε τόσα χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας «σας έμαθα όλους εσάς τους κωλοδημοσιογράφους από την καλή και από την ανάποδη», οπότε καταλαβαίνετε ότι η παρτίδα ξεκινάει με το που κατεβαίνει από το αεροπλάνο και δεν τελειώνει ποτέ... Α... Με τη γιαγιά στο σπίτι ανοίγει και ο δρόμος για τον... Αντώνη! Τι ποιον Αντώνη; Τον Ρέμο! Πότε βγαίνουν είπαμε τα «διαρκείας» του Αντωνάκη;

Νίκος Συρίγος
Δημοσιογράφος-Διευθυντής onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved