Κάνω εκπτώσεις στο «εγώ» μου, όχι στο παιδί μου…

Τον τελευταίο χρόνο έχω ακούσει πολλά. Βλέπεις, όταν μπαίνεις σε ένα νέο καθεστώς, όλοι ξαφνικά νιώθουν ότι έχουν άποψη.

Νίκος Συρίγος
Κάνω εκπτώσεις στο «εγώ» μου, όχι στο παιδί μου…

Άκουσα «για να είναι το παιδί σου καλά πρέπει να είσαι εσύ καλά». Από πού κι ως πού; Άρα τα παιδιά αυτών που πάνε για ένα… τσιγάρο και δεν γυρίζουν είναι καλά αφού αυτοί οι τύποι είναι καλά; Σοβαροί να είμαστε. Άκουσα: «Να βάζεις όρια και πρόγραμμα στο παιδί σου για να κάνεις κι εσύ τη ζωή σου». Αλήθεια; Δηλαδή δεν φτάνει που βλέπω την κόρη μου με… ραντεβού, αν προκύψει κάτι πέρα από το προγραμματισμένο θα πρέπει να το… οριοθετήσω για να μην χαλάσω το δικό μου πρόγραμμα; Από που προκύπτει αυτό; Αλήθεια τώρα; Δηλαδή ο πατέρας που έχει χωρίσει πρέπει να γίνει… λιγότερο πατέρας; Ο πατέρας δεν πρέπει να είναι πάντα εκεί για το παιδί του; Πόσο μάλλον δε ο πατέρας που δεν έχει το χρόνο δεδομένο πια… Που έχει γίνει ζητούμενο!

Ωραία όλα αυτά τα «μοντέρνα» αλλά δεν θα πάρω! Από το να κάνω εκπτώσεις στο παιδί μου, θα κάνω στο «εγώ» μου… Θα ακυρώσω το δικό μου πρόγραμμα για να έχω κάποιες στιγμές με την κόρη μου, επιπλέον… Καλά αυτά που αραδιάζουν οι «ειδικοί» αλλά θαρρώ πως όσο περνάνε τα χρόνια τόσο φουντώνει αυτό το «εγώ» εις βάρος του εμείς. Σε όλα. Από την οικογένεια μέχρι την κοινωνία. Το «να περνάς εσύ καλά για να είναι και το παιδί σου καλά» μπάζει. Και μπάζει πια από παντού.

Προέχει το να είσαι εκεί

Προέχει το να είσαι εκεί. Να ξέρει το παιδί σου, ακόμη κι αν έχεις χωρίσει με τη μάνα του, ότι είσαι εκεί. Και θα είσαι. Πως παραμένει η πρώτη προτεραιότητα σου. Πως παραμένει η ζωή σου. Δεν το ρώτησες για να το φέρεις στον κόσμο, δεν ευθύνεται για το ότι εσύ δεν τα κατάφερες με τη μάνα του… Τουλάχιστον όμως ας του δώσεις τη σιγουριά ότι ήσουν, είσαι και θα είσαι εκεί. Και ναι… Κάποιες φορές ακυρώνοντας αυτά που είχες προγραμματίσει. Για το εμείς. Αυτό που πρέπει να μπαίνει πάντα κάτω από το εγώ. Κάθε στιγμή εκτός… προγράμματος με το παιδί σου είναι κέρδος! Αν δεν το νιώθεις μάλλον δεν ξέρεις ακριβώς ποια είναι η αξία του εμείς. Ή άκουσες τους… ειδικούς. Αυτούς που φουντώνουν το εγώ.

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved