«Η Εύα γύρισε κι εγώ έγινα σοφότερος...», γράφει ο Νίκος Συρίγος!

Του χρόνου, λέει, η τριήμερη θα είναι πενταήμερη... Καληνύχτα ζωή! Ο Νίκος Συρίγος γράφει...

Νίκος Συρίγος
«Η Εύα γύρισε κι εγώ έγινα σοφότερος...», γράφει ο Νίκος Συρίγος!

Το παιδί γύρισε. Επέστρεψε. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν ξανά στο σπίτι μας. Η τριήμερη ήταν τελικά... δυομισοήμερη. Ελπίζω να μην κράτησε «κάβα» τη μισή μέρα για του χρόνου. Άσε που αυτό το... του χρόνου έχει αρχίσει ήδη να με αγχώνει. Να με σκοτώνει. Για σένα, μπαμπά, που δεν στο έχουν πει ακόμη, τα παιδιά της πρώτης Λυκείου πάνε πενταήμερη. ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ. 5ήμερη. 5. Τώρα που το ξέρεις ξεκίνα. Τα χάπια. Αλλιώς δεν τη βγάζεις καθαρή.

Η Εύα βέβαια, να τα λέμε κι αυτά, την κέρδισε την εμπιστοσύνη μας αφού το δωμάτιο της ήταν υπόδειγμα! Σαν τον Ρέμο ένα πράγμα που έχει μάθει να κοιμάται με την πόρτα ανοικτή... Ή τουλάχιστον έτσι μας είπε. Όχι ο Ρέμος. Η Εύα και οι φίλες της: Η Στέλλα και η Ελένη. Μέχρι να κοιμηθούν τα κορίτσια η πόρτα ήταν μόνιμα ανοικτή. Δεκτός κάθε έλεγχος που λέμε στις αγγελίες. Κι ο έλεγχος γινόταν από τις καθηγήτριες που συνόδευσαν τα παιδιά στην εκδρομή.

Από τα κορίτσια βέβαια, ομολογώ πως έγινα σοφότερος όταν μου περιέγραφαν κάποιες ενδυματολογικές επιλογές που... συνάντησαν στην εκδρομή. Με αποκορύφωμα τα βρακάκια-χρόνος. Βρακάκια-χρόνος συνάδελφε μπαμπά... Ναι, αυτά που είναι σαν το χρόνο που... πίσω δεν έχει! Είπες κάτι; Σώπασε και κολύμπα. Να πάμε παρακάτω; Να πάμε...

Στο δωμάτιο των κοριτσιών μπήκαν και αγόρια. Για επιτραπέζια. Κι έφυγαν, είπαν τα κορίτσια, μόλις έπρεπε να πέσουν για ύπνο. Ώρα δεν μας είπαν αλλά (θέλω να) πιστεύω ότι θα ήταν νωρίς. Κι όχι νωρίς το πρωί. Το ότι η Εύα με το που γύρισε... κοιμάται ακόμα, το εκλαμβάνω ως μέρος της ταλαιπωρίας από το ταξίδι. Και μακάρι να της λείψει τόσο πολύ ο ύπνος που του χρόνου να μην πάει ΠΕΝΤΑήμερη. Κοριτσάκι μου, αγάπη μου, ξέρεις πόσο ΔΕΝ θα κοιμηθείς εκεί; Κάτσε σπίτι και θα σε ξυπνάμε μόνο όταν είναι να πας για ύπνο!

Πού να τρέχεις τώρα κοριτσάκι μου... Θα σε πάω εγώ εκδρομούλα. Και πάρε μαζί και τη Στέλλα και την Ελένη... Όπου θέλετε! Τι; Δεν θέλετε.... Πόσες έμειναν για την επόμενη εκδρομή; 360κάτι και σήμερα... Βαθιές ανάσες... Ανώδυνος τοκετός και λίγα λέω... Πόσο να αντέξει ο δόλιος ο πατέρας...

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved