Ξύρισαν το κεφάλι τους για να συμπαρασταθούν στη μητέρα τους που διαγνώστηκε με καρκίνο

Η γυναίκα έκπληκτη είδε τους γιους της να ξυρίζουν το κεφάλι τους παρά τις διαμαρτυρίες της.

Μια πολύ συγκινητική πράξη έκαναν οι γιοι μιας μαμάς που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Θέλοντας να τη στηρίξουν και να την εμψυχώσουν την ημέρα που έπρεπε να ξυρίσει το κεφάλι της, έκαναν το ίδιο.

Μάταια εκείνη προσπάθησε να τους αποτρέψει...Ο ένας μετά τον άλλον ξύρισαν το κεφάλι τους ως ένδειξη συμπαράστασης.

Το βίντεο που έχει συγκινήσει πολύ κόσμο κι όχι άδικα, δείχνει τη γυναίκα να κάθεται σε μια καρέκλα με δάκρυα στα μάτια. Ο ένας της γιος την αγκαλιάζει κι όταν πλέον έρχεται η στιγμή να ξυρίσει το κεφάλι της, συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Όλοι της οι γιοι ξυρίζουν τα κεφάλια τους παρά τις διαμαρτυρίες της μητέρας τους.

Βλέποντάς τους, δεν μπορεί να σταματήσει τα δάκρυά της.

Τι είναι ο καρκίνος

Ο καρκίνος είναι μια ομάδα νόσων, πού χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό κάποιων κυττάρων του σώματος, τα οποία διηθούν (δηλαδή «εισβάλουν») τους υγιείς ιστούς καταστρέφοντάς τους, ενώ ενίοτε μεθίστανται (δηλαδή «εξαπλώνονται» - δίνουν μεταστάσεις) σε άλλες περιοχές του σώματος, προκαλώντας βλάβες και σε διαφόρους «απομακρυσμένους» ιστούς.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα γερασμένα κύτταρα του σώματος, ή κύτταρα, που έχουν υποστεί κάποια βλάβη, καταστρέφονται μέσω μίας διαδικασίας, η οποία ονομάζεται απόπτωση. Νέα «υγιή» κύτταρα πολλαπλασιάζονται μέσω της κυτταρικής και αντικαθιστούν τα «γηρασμένα» κύτταρα ή αυτά, που έχουν υποστεί κάποια βλάβη.

Η απολύτως ελεγχόμενη αυτή διαδικασία ενίοτε διαταράσσεται και κύτταρα φέροντα ανωμαλίες πολλαπλασιάζονται, ενώ δεν θα έπρεπε, εις βάρος των φυσιολογικών κυττάρων.

Τα καρκινικά κύτταρα πολλαπλασιαζόμενα δημιουργώντας στερεούς όγκους, που ονομάζονται κακοήθεις όγκοι. Εντούτοις, ειδικά σε ό,τι αφορά τους καρκίνους του αίματος, η δημιουργία τέτοιων όγκων δεν αποτελεί τον κανόνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved