Κοριτσάκι απολαμβάνει το μασάζ στις πατούσες του

Η μικρή έχει ...λιώσει με το χαλαρωτικό μασάζ.

Τα μασάζ χαλαρώνει το σώμα και ξεκουράζει το μυαλό.

Παράλληλα, διεγείρει το νευρικό σύστημα και συμβάλει στην κυκλοφορία του αίματος και στην απελευθέρωση χημικών ουσιών και ορμονών. Επίσης, βοηθά στην αποσυμφόρηση των ιστών, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Η απίθανη αντίδραση της μικρούλας

Το μασάζ είναι χαλαρωτικό για όλες τις ηλικίες. Δείτε για παράδειγμα στο παραπάνω βίντεο, πόσο πολύ απολαμβάνει το κοριτσάκι το μασάζ που του κάνει στις πατούσες των ποδιών, η μαμά του.

Έχει ξαπλώσει στον καναπέ, κι έχει …παραδοθεί. Κι ενώ θα περιμέναμε ότι θα γαργαλιέται, η μικρή έχει χαλαρώσει σουφρώνοντας τα χειλάκια της από την απόλαυση.

Βρεφικό μασάζ

Το βρεφικό μασάζ απευθύνεται σε μωρά 3 έως 8 μηνών, όμως μπορεί να συνεχιστεί με τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα μέχρι και την ηλικία των τριών ετών.

Στους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού πρέπει να του κάνετε μασάζ με σκέτο λάδι, ενώ από δύο μηνών και μετά μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα 30 ml λαδιού μία σταγόνα αιθέριου ελαίου, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να αποφύγετε όμως τυχόν αλλεργία του μωρού στα αιθέρια έλαια, βάλτε λίγο λάδι αναμεμειγμένο με αιθέριο έλαιο στον καρπό του. Η κοκκινίλα, που θα προκληθεί ως αλλεργική αντίδραση θα εξαφανιστεί σύντομα χωρίς άλλες ενοχλήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved