Πιτσιρικάς έκοψε κρυφά τα μαλλιά του - Τι είπε στη μαμά του

Πώς δικαιολόγησε την πράξη στη μητέρα του.

Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα γι΄αυτό και χρειάζονται επίβλεψη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι.

Μην πάει το μυαλό σας μόνο σε χτυπήματα από πτώσεις ή τραυματισμούς. Μπορεί να βρείτε το μικρό παιδί σας κρυμμένο στο μπάνιο να επεξεργάζεται τα καλλυντικά ή τα απορρυπαντικά, να έχει απλώσει τις κρέμες πάνω του ή στην μπανιέρα, ή να έχει κόψει τα μαλλιά του με την ξυριστική μηχανή ή το ψαλίδι!

Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι ασυνήθιστο, κάθε άλλο.

Ο πιτσιρικάς για παράδειγμα που θα δείτε στο βίντεο, κούρεψε τα μαλλιά του ( ευτυχώς λίγο) με το ψαλίδι, όπως παραδέχτηκε στη μαμά του, και στη συνέχεια τα έβρεξε για να μεγαλώσουν! Τόσο απλά.

Πότε πρέπει να κόψετε τα μαλλιά του μωρού για πρώτη φορά

Τα μαλλιά των νεογέννητων είναι λεπτά και εύθραυστα και τείνουν να πέφτουν κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να περιμένετε τουλάχιστον 3 μήνες πριν κόψετε τα μαλλιά του μωρού σας για πρώτη φορά.

Η σύσταση να περιμένετε βασίζεται στο γεγονός ότι το κεφάλι του μωρού είναι το κύριο μέρος όπου χάνει θερμότητα . Έτσι, τα μαλλιά τα προστατεύουν από το κρύο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, το κόψιμο των μαλλιών δεν βοηθά στο να μεγαλώσουν πιο γρήγορα ή να γίνουν πιο δυνατά, παρά τους δημοφιλείς μύθους.

Επομένως, δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για να κόψετε τα μαλλιά του μωρού σας. Είναι καθαρά δική σας απόφαση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved