Νήπιο βλέπει καθαρά με τα νέα του γυαλιά κι έχει ενθουσιαστεί

Τα φοράει και κοιτάζει γύρω του εντυπωσιασμένο.

Τα παιδιά μπορεί να χρειαστούν να φορέσουν γυαλιά από πολύ μικρή ηλικία για ποικίλους λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι διαφορετικοί από αυτούς των ενηλίκων.

Καθώς το οπτικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται, τα γυαλιά μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη της όρασης.

Φανταστείτε λοιπόν πώς ένιωσε το νήπιο που θα δείτε στο βίντεο, μόλις φόρεσε τα νέα του γυαλιά.

Παρά την αρχική του άρνηση, δείχνει έκπληκτο μόλις τα φορά κοιτάζοντας γύρω του και μη μπορώντας να πιστέψει πόσο καθαρά βλέπει.

Είναι τόσο χαρούμενο και ενθουσιασμένο που κοιτάζει δεξιά κι αριστερά, ανοίγοντας το στόμα του από την έκπληξη.

Οι κύριοι λόγοι που χρειάζεται να φορέσει ένα παιδί γυαλιά

  • Εφοδιάζει το παιδί με καλύτερη όραση, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στο περιβάλλον του. Όπως στη μυωπία, όπου το παιδί βλέπει τα κοντινά αντικείμενα καλά αλλά χρειάζεται γυαλιά για μακριά, την υπερμετρωπία η οποία είναι φυσιολογικό φαινόμενο στα παιδιά και δεν χρειάζονται γυαλιά. Παρόλ΄αυτα εάν είναι σε μεγάλο βαθμό τότε τα μάτια θα δυσκολεύονται πιο πολύ στην εστίαση σε κοντινά αντικείμενα.
  • Βοηθούν στον ευθειασμό των οφθαλμών, σε περίπτωση στραβισμού, όπως η προσαρμοστική εσωτροπία, όπου σε μεγάλο βαθμό υπερμετρωπίας το παιδί στην προσπάθεια να εστιάσει προκαλεί υπερβολική σύγκλιση των οφθαλμών και στραβισμό.
  • Βοηθούν στη ενδυνάμωση ενός «τεμπέλικου» ματιού (αμβλυωπικού), όπου για παράδειγμα μία αιτία αμβλυωπίας είναι η μεγάλη διαφορά σε βαθμούς διαθλαστικού σφάλματος ανάμεσα στα δύο μάτια, με συνέπεια το παιδί να προτιμάει άθελα του να βλέπει με το μάτι που έχει τους λιγότερους βαθμούς. Έτσι το άλλο μάτι «τεμπελιάζει».
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved