Γιαγιά τρέχει πίσω από τα δίδυμα και δεν τα προλαβαίνει

Τα μόλις 11 μηνών δίδυμα έβγαλαν …νοκ άουτ τη γιαγιά.

Ο ρόλος των γιαγιάδων στο μεγάλωμα των παιδιών είναι πολύ σημαντικός.

Πολλοί γονείς στηρίζονται στην ουσιαστική βοήθεια των γιαγιάδων και των παππούδων για να προσέχουν τα παιδιά τους όταν απουσιάζουν από το σπίτι.

Και όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο να προσέχουν τα εγγόνια τους όσο κι αν τα υπεραγαπούν καθώς πέρα από την ευθύνη πρέπει να διαθέτουν και αντοχές.

Τα παιδιά έχουν αστείρευτη ενέργεια και δεν κάθονται λεπτό. Θέλουν βόλτα, παιχνίδι, φαγητό, κοινώς οι απαιτήσεις είναι πολλές.

Όσο δε μικρότερης ηλικίας ,τόσο περισσότερο το τρέξιμο.

Πάρτε για παράδειγμα τη γιαγιά που θα δείτε στο βίντεο: προσέχει δίδυμα τα οποία είναι στο δωμάτιό τους. Είναι 11 μηνών και μπουσουλάνε. Με το που βλέπουν ανοιχτή πόρτα, επιχειρούν τη …μεγάλη έξοδο με τη γιαγιά να προσπαθεί να τα επαναφέρει στο δωμάτιο.

Μετά από μερικά δρομολόγια καταφέρνει να κλείσει την πόρτα, όμως τα δίδυμα συνεχίζουν την ...εξερεύνηση.

Το δίλημμα των γονιών: γιαγιά ή νταντά

Οι γονείς δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τη φροντίδα του παιδιού τους σε ένα άγνωστο άτομο και για αυτό και η επιλογή του προσώπου αυτού είναι μια αρκετά στρεσογόνος διαδικασία για τους ίδιους. Το κόστος είναι ακόμα ένας αποτρεπτικός παράγοντας για την επιλογή της νταντάς. Επιπλέον, για το ίδιο το παιδί, τουλάχιστον στην αρχή, η συνύπαρξη με ένα άγνωστο άτομο το δυσκολεύει και δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα.

Σε αυτό, σημαντική είναι η συμβολή των γονέων του, δείχνοντας από την πλευρά τους ψυχραιμία και δηλώνοντας την παρουσία τους ανά πάσα στιγμή. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved